Συροκώστα: Έτσι φτάσαμε στην έξαρση των κρουσμάτων στην Πάτρα

03.02.2021 / 21:24
γκο 14

Στην παρότρυνση προς τους πολίτες να χρησιμοποιούν διπλή μάσκα προκειμένου να προστατευτούν καθώς η εξάπλωση του κορωνοϊού στην περιοχή είναι σημαντική, προχώρησε η λοιμωξιολόγος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της αχαϊκής πρωτεύουσας, Ιουλία Συροκώστα.

Παράλληλα ανέφερε ότι στην Πάτρα γιατροί και νοσηλευτές δίνουν τη μάχη χωρίς “όπλα” καθώς δεν έχουν καλυφτεί οι θέσεις των εργαζομένων που έχουν φύγει από το Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Αναφερόμενη στο περιστατικό του 9χρονου παιδιού που νοσηλεύεται στη  ΜΕΘ παίδων του ΠΓΝΠ αλλά και την κατάσταση που επικρατεί στο νοσηλευτικό ίδρυμα η κυρία Συροκώστα σημείωσε:

«Μέχρι πρότινος είχαμε αρκετά περιστατικά αλλά δεν ήταν αρκετά βαριά κι αυτό με το παιδί μας έχει αναστατώσει όλους γιατί μέχρι τώρα αυτές οι ηλικίες, μέχρι και 9 ετών, θεωρούνταν ότι δεν νοσούσαν καν, πόσο μάλλον τώρα που τώρα χρειάστηκε να νοσηλευτεί στη ΜΕΘ.

Γενικά έχουμε περιστατικά αλλά δεν είμαστε ακόμα στο κόκκινο όσον αφορά στα κρεβάτια της μονάδα», είπε μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» . Για τους λόγους που οδήγησαν στην νέα έξαρση κρουσμάτων στην χώρα αλλά και στην Πάτρα η λοιμωξιολόγος τόνισε:

«Άνοιξαν τα μαγαζιά για να βοηθηθούν οι αλυσίδες οι οποίες θα μπορούσαν να κάνουν και ηλεκτρονικές παραγγελίες και όχι για να βοηθηθούν οι μικρές επιχειρήσεις. Θυμάστε τις ουρές των προηγούμενων ημερών στην Αγίου Νικολάου, αυτό ήταν εξ’ αρχής ένα καμπανάκι κι έπρεπε να έχει σταματήσει πολύ πιο πριν.

Τώρα το να κλείνουμε 6 ή 8 είναι αστείο. Ήταν μεγάλο λάθος αυτό που έγινε με τα μαγαζιά, με τον κόσμο να συγχρωτίζεται στις ουρές στα μεγάλα πολυκαταστήματα. Από εκεί έγινε».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα