ΣΥΡΙΖΑ: Τα μέλη της κεντρικής επιτροπής των Πατρών μιλούν στο DETE

22.05.2022 / 14:00
1500

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΓΚΟΛΗΣ

[email protected]

Για την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. μιλούν στο «Νεολόγο» οι πρώτοι σε σταυρούς, σε επίπεδο Δυτικής Ελλάδας, μετά τις εσωκομματικές εκλογικές διαδικασίες της περασμένης Κυριακής για την ανάδειξη της νέας Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Ικανοποιημένα από την προσέλευση των μελών εμφανίζονται τα ηγετικά στελέχη της Κουμουνδούρου, όπως και οι επιτελείς της Νομαρχιακής Οργάνωσης στην Αχαΐα. Υποστηρίζουν πως «το μήνυμα της κάλπης, με την προσέλευση 152.000 πολιτών και με τα μέλη που πλέον ξεπερνούν τις 170.000, ήταν διπλό. Αφενός ενδυνάμωσης του κόμματος και αφετέρου πως στις εθνικές εκλογές θα ηττηθεί η πολιτική Μητσοτάκη». Σύμφωνα με τα ίδια στελέχη, «εξελίσσεται με θετικό τρόπο η επιχείρηση αντιστοίχησης των ποσοστών του κόμματος με τη βάση, η οποία πλέον θα είναι ενεργή και σε οργανωτικό επίπεδο».

Στόχος βέβαια του ΣΥΡΙΖΑ είναι τα νέα μέλη να κινητοποιηθούν για τις εθνικές εκλογές, ώστε να έχει διάρκεια και σαφή αποτελεσματικότητα η συμμετοχή της 15ης Μαΐου.

Θάνος Μωραΐτης – Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας

«Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ, μέσα από την καρδιά μου, σε όλα τα μέλη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Δυτικής Ελλάδας που με ανέδειξαν στην πρώτη θέση της Περιφέρειάς μας για την Κεντρική Επιτροπή. Μεγάλη η τιμή, αλλά ακόμα μεγαλύτερη  η ευθύνη.

Η δέσμευσή μου για ένα κόμμα μαζικό και ανοιχτό προς την κοινωνία, σπίτι κάθε προοδευτικού πολίτη, είναι πιο ισχυρή από ποτέ!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στα χιλιάδες νέα μέλη που συντάχθηκαν μαζί μας στον ωραίο αγώνα για τη δημιουργία της μεγάλης προοδευτικής παράταξης. Η συγκλονιστική συμμετοχή έστειλε ένα ισχυρό μήνυμα πολιτικής αλλαγής. Η ανάδειξη μιας νέας προοδευτικής κυβέρνησης με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα είναι τώρα ο μεγάλος κοινός μας αγώνας».

Μίλτος Ζαμπάρας

«Οι εκλογές για την ανάδειξη της συλλογικής μας ηγεσίας, ξεπέρασε τα κομματικά όρια μιας τυπικής εσωτερικής διαδικασίας και εξελίχθηκε σε ένα σημαντικό πολιτικό γεγονός, το οποίο σφραγίζει με εμφατικό τρόπο, μια νέα σχέση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., με την κοινωνική του βάση.

Η μαζική συμμετοχή των πολιτών, μεγάλωσε την πολιτική οικογένεια του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. , ισχυροποιεί την αριστερά, διευρύνει την δημοκρατική παράταξη και δίνει ελπίδα στους πολίτες.

Ο ακραίος και πρωτόγνωρος έλεγχος της πληροφόρησης από την κυβέρνηση δεν μπορεί να αλλάξει την πραγματικότητα της εγκατάλειψης των πολιτών στις κερδοσκοπικές διαθέσεις των οικονομικά ισχυρών. Η συστηματική προπαγάνδα των κεντρικών μέσων ενημέρωσης, δεν μπορεί να αποπληρώσει τους λογαριασμούς και τα χρέη που συσσωρεύονται στις πλάτες των πολιτών.

Η αποστολή του πολιτικού λογαριασμού προς την κυβέρνηση έχει ήδη ξεκινήσει και Θα τον πληρώσει υποχρεωτικά όποτε και αν αποφασίσει να κάνει εκλογές.

Συγχαρητήρια σε όσους συμμετείχαν σε αυτή την όμορφη δημοκρατική γιορτή».

Σία Αναγνωστοπούλου – Βουλευτής Αχαΐας

«Οι εσωκομματικές εκλογές για την επιλογή της Κεντρικής Επιτροπής ήταν μια μαζική και συντροφική διαδικασία που ανέδειξε τα νέα μέλη. Καθήκον όλων μας – και αυτών που εκλέχθηκαν και όσων δεν εξελέγησαν – είναι πρώτα από όλα να ενεργοποιήσουμε τα νέα μέλη που εμπιστεύτηκαν τον ΣΥΡΙΖΑ. Η νέα Κεντρική Επιτροπή οφείλει να καθοδηγήσει, να είναι η φωνή και ο πολιτικός εμπνευστής όλων των μελών, μαζί με τον αρχηγό μας, Αλέξη Τσίπρα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ βγήκε πολύ ισχυρός από αυτές τις εκλογές. Ενωτικά, συλλογικά και συντροφικά θα δώσουμε τη μάχη για την πολιτική αλλαγή.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στα μέλη του ΣΎΡΙΖΑ-Π.Σ. Αχαΐας που με στήριξαν με την ψήφο τους για την Κ.Ε.  του κόμματος.  Ελπίζω να τιμήσω την εμπιστοσύνη τους, που είναι τόσο πολύτιμη ώστε να μου χαρίσει την πρωτιά στο νομό μας».

Μιχάλης Σιδηρόπουλος – Συντονιστής Νομαρχιακής Αχαΐας

«Η Κυριακή 15 Μαΐου ήταν μια πραγματική γιορτή της Δημοκρατίας για το κόμμα μας αλλά και για τη χώρα. Μετά από δύο και πλέον χρόνια περιοριστικών όρων στις κοινωνικές και πολιτικές διεργασίες, λόγω της πανδημίας, εκατοντάδες χιλιάδες αριστεροί, δημοκρατικοί, προοδευτικοί πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Προέδρου Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και “έστειλαν πίσω το λογαριασμό”. Δυνάμωσαν όλοι αυτοί και όλες αυτές που συναντηθήκαμε μαζί τους στην κάλπη το μήνυμα της πολιτικής αλλαγής που είναι αναγκαία για τη χώρα.

Η επόμενη ημέρα μας βρίσκει ενωμένους, πιο δυνατούς οργανωτικά αλλά γεμάτους αισιοδοξία για τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στην Αχαΐα υπερδιπλασίασε τα οργανωμένα κομματικά του μέλη κάνοντας ένα αποφασιστικό βήμα προς την αντιστοίχηση των οργανωμένων μελών με τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή όλους και όλες αυτές που υποστηρίζουν το κόμμα τα τελευταία χρόνια.

Από την περασμένη Κυριακή, ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, έχει καταφέρει να αποκτήσει μεγαλύτερη και ισχυρότερη κοινωνική γείωση που θα του δώσει τη δυνατότητα να προχωρήσει στις απαραίτητες κοινωνικές συμμαχίες με στόχο την πολιτική αλλαγή και την προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας».

(ΕΝΘΕΤΟ)

Τα μέλη της Κ.Ε. από την Δυτική Ελλάδα

Οι 20 εκλεγέντες από τη Δυτική Ελλάδα, σύμφωνα με τους σταυρούς προτίμησης (με μαύρο χρώμα οι Αχαιοί):

Θάνος Μωραϊτης

Μίλτος Ζαμπάρας

Σία Αναγνωστοπούλου

Διονύσης Καλαματιανός

Μιχάλης Σιδηρόπουλος

Μάκης Θεοφιλάτος

Κώστας Ταφλανίδης

Ανδρέας Παναγιωτόπουλος

Ιωάννα Λάγιου

Μαρία Τριανταφύλλου

Βασιλική Δεσποτοπούλου

Ελένη Συμεωνίδου

Ηρώ Ζαβογιάννη

Σοφία Σιδέρη

Βίκυ Βασιλοπούλου

Ανδριάννα Λάκκα

Σπύρος Λαμπρινός

Γιώργος Κυριακόπουλος

Κώστας Βουκελάτος

Γιώτα Παναγοπούλου

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα