ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία – Εκλέγεται άμεσα νέος επικεφαλής της ΚΟ

30.06.2023 / 10:55
Συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα με συνταξιουχικές οργανώσεις, Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022.
(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Η παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα έχει πυροδοτήσει άμεσες εσωκομματικές διεργασίες. Η Πολιτική Γραμματεία θα συνεδριάσει μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα, όπως δείχνουν οι πιο πρόσφατες πληροφορίες, πιθανώς την Κυριακή μέχρι τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας ενώ άλλη πιθανή ημέρα μοιάζει η Τρίτη.

Αναλαμβάνει η Πολιτική Γραμματεία να είναι αυτή η οποία θα τρέξει τις συνεδριακές διεργασίες από τις οποίες θα προκύψουν και οι διαδικασίες εκλογής νέου προέδρου για το κόμμα. Εκεί θα αποφασιστεί ποια θα είναι η πρόταση για το συνέδριο, αν θα πρόκειται για ένα διαρκές συνέδριο, όπως λένε οι περισσότεροι, που θα αφορά πολύ σύντομες διαδικασίες για να τρέξει πολύ σύντομα και η εκλογή του προέδρου από τα μέλη.

Τη Δευτέρα συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα προκειμένου να εκλέξει τον επικεφαλής, μεταβατικό επικεφαλής, ενόψει και της διαδικασίας των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή και βεβαίως στο επόμενο διάστημα θα συνεδριάσει και η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος για να «κλειδώσει» την προτεινόμενη εσωκομματική διαδικασία και να «κλειδώσουν» τελικά οι υποψηφιότητες για την προεδρία του κόμματος.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα