ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης έκανε την Ελλάδα κέντρο εκπαίδευσης ξένων πρακτόρων

10.01.2023 / 18:00
siriza-tsipras

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή δημοσίευμα της ισραηλινής εφημερίδας «Haaretz», για την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Το δημοσίευμα της ισραηλινής εφημερίδας «Haaretz», αναφέρει ότι «επίσημα έγγραφα του υπουργείου Εσωτερικών του Μπαγκλαντές αποκαλύπτουν ότι ο διοικητής του Εθνικού Κέντρου Παρακολούθησης Τηλεπικοινωνιών (NTMC) και άλλοι ανώτεροι αξιωματούχοι μετέβησαν στην Ελλάδα το 2021 και το 2022 προκειμένου να εκπαιδευτούν στο κατασκοπευτικό σύστημα που είχαν αγοράσει».

Η αξιωματική αντιπολίτευση, κατηγορεί τον πρωθυπουργό, πως «όχι μόνο έδινε άδειες εξαγωγής για το Predator αλλά έκανε και την Ελλάδα κέντρο εκπαίδευσης ξένων πρακτόρων».

 «Το ότι ο κ. Μητσοτάκης επί μήνες λέει ψέματα για το Predator το γνωρίζαμε. Πλέον αποδεικνύεται πως είναι άκρως επικίνδυνος όχι μόνο για τη Δημοκρατία αλλά και για την εθνική ασφάλεια της Ελλάδας», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Μετά την αποκάλυψη των New York Times πως ο άνθρωπος του κ. Μητσοτάκη στο ΥΠΕΞ κ. Σμυρλής έδωσε άδεια εξαγωγής για το κακόβουλο λογισμικό Predator στη Μαδαγασκάρη, σήμερα η ισραηλινή Haaretz αποκαλύπτει πως αντίστοιχη άδεια δόθηκε από τις ελληνικές Αρχές και για το Μπαγκλαντές.

Οι αποκαλύψεις αυτή τη φορά ωστόσο είναι ακόμα πιο σοβαρές. Όπως αποκαλύπτεται από το ρεπορτάζ ο κ. Μητσοτάκης που διατεινόταν πως δεν γνώριζε ποιοι έχουν το Predator, όχι μόνο παρακολουθούσε πολιτικούς αντιπάλους, υπουργούς, δημοσιογράφους, επιχειρηματίες και αξιωματικούς, όχι μόνο έδινε άδεια για εξαγωγή του σε άλλες χώρες με αυταρχικά καθεστώτα, αλλά είχε κάνει και την Ελλάδα κέντρο εκπαίδευσης ξένων πρακτόρων για το παράνομο λογισμικό.

Τα επίσημα έγγραφα από το Μπαγκλαντές επιβεβαιώνουν πως η εκπαίδευση των πρακτόρων στην Ελλάδα ήταν σε γνώση των Αρχών, αφού απευθύνονται στις ελληνικές πρεσβευτικές και προξενικές Αρχές.

Το ότι ο κ. Μητσοτάκης επί μήνες λέει ψέματα για το Predator το γνωρίζαμε. Πλέον αποδεικνύεται πως είναι άκρως επικίνδυνος όχι μόνο για τη Δημοκρατία αλλά και για την εθνική ασφάλεια της Ελλάδας.

Σε οποιαδήποτε άλλη δημοκρατική χώρα δεν θα μπορούσε να σταθεί ούτε μία ημέρα στη θέση του».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα