Παρασκευή, 30.09.2022, 8:12 μμ

ΣΥΡΙΖΑ: Ετοιμασίες για εκλογές μετά τον ανασχηματισμό – Τι ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας

06.01.2021 / 8:14
tsipras_social

Ετοιμότητα και εγρήγορση ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας στην συνεδρίαση του Πολιτικού Κέντρου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, για την δημιουργία του νέου προγράμματος βάση του οποίου θα κινηθούν το επόμενο διάστημα.

Και όλα αυτά καθώς στην Κουμουνδούρου εκλαμβάνουν τον ανασχηματισμό ώς «μήνυμα» για πρόωρες εκλογές, και στον ΣΥΡΙΖΑ σήκωσαν το γάντι.

Για τον λόγο αυτό μάλιστα ζήτησε να συνεδριάσει την Παρασκευή ή το αργότερο στις αρχές της άλλης εβδομάδας η Πολιτική Γραμματεία.

Παράλληλα αναφερόμενος στις πολιτικές εξελίξεις και τις πρωτοβουλίες του κόμματος του για το επόμενο διάστημα έκανε λόγο για την προοδευτική εναλλακτική διακυβέρνηση του τόπου η οποία θα έρθει μέσα από κοινές δράσεις των προοδευτικών δυνάμεων.

Πως «διαβάζουν» τον ανασχηματισμό
Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα τα στελέχη που μετείχαν στον πρωινό καφέ, ή αλλιώς Πολιτικό Κέντρο, συμφώνησαν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσα από τις αλλαγές που έκανε στον ανασχηματισμό έδειξε ότι ετοιμάζεται να στήσει κάλπες όταν του το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκαν ακόμα στις κυβερνητικές ανακολουθίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα ενώ ειδική αναφορά έγινε στο θέμα της Θεσσαλονίκης.

Στην εισήγηση του ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης για τη διαχείριση της πανδημίας.

«Ο ανασχηματισμός ήταν άτολμος και ανούσιος ακριβώς επειδή ο κ. Μητσοτακης γνωρίζει ότι έχει ο ίδιος την απόλυτη ευθύνη των αποφάσεων που έχουν οδηγήσει τη χώρα στη χειρότερες θέσεις σε παγκόσμια κλίμακα για τη διαχείριση της πανδημίας.

Οι σχεδιασμοί για εκλογική απόδραση του κου Μητσοτάκη από την ευθύνη της διαχείρισης πανδημίας, την στιγμή που συνεχίζεται η καθημερινή εκατόμβη απωλειών συνανθρώπων μας, φανερώνει και το απόλυτο αδιέξοδό του.Το επόμενο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να ετοιμαστεί για να δώσει διέξοδο στη χώρα και την κοινωνία. Με σχέδιο για τη στήριξη του ΕΣΥ και του κοινωνικού κράτους. Με σχέδιο για τη στήριξη των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας».

«Βάρος στην προγραμματική μας πρόταση»
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος ακόμα στις κινήσεις που πρέπει να κάνουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να υπάρχει προεκλογική ετοιμότητα ανέφερε ότι πρέπει «να δώσουμε βάρος σε πρωτοβουλίες στην βάση της προγραμματικής μας πρότασης. Πρότασης για στήριξη και ενίσχυση των μισθών, ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους και αναγέννηση του κοινωνικού κράτους.

Η κυβερνητική πολιτική στα ζητήματα της πανδημίας συνολικά αλλά και ειδικότερα σε θέματα όπως το ασφαλιστικό ή θέματα λειτουργίας της δημοκρατίας, της διαφάνειας και της λογοδοσίας, είναι σίγουρο ότι θα δώσουν τη δυνατότητα για πρωτοβουλίες κοινής δράσης με ευρύτερες πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις.

Υπό αυτή την έννοια, το αίτημα για μία εναλλακτική προοδευτική διακυβέρνηση, που θα επαναφέρει τη χώρα στη κοινωνική κανονικότητα και τη κοινωνία σε ασφάλεια και συνοχή, θα τεθεί στην ημερήσια διάταξη από την ίδια τη κοινωνία.»

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα