ΣΥΡΙΖΑ: Ερώτηση των βουλετών Αχαιας για την επικείμενη κατάργηση του Υποθηκοφυλακείου, του Πρωτοδικείου και της Εισαγγελίας Καλαβρύτων

19.03.2021 / 13:53
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
syriza_newlogo_red-2048x1126-1

Οι Βουλευτές Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κώστας Μάρκου και Αθανασία (Σία) Αναγνωστοπούλου κατέθεσαν ερώτηση στο πλαίσιο άσκησης Κοινοβουλευτικού ελέγχου με θέμα την αναστάτωση που έχει προκληθεί στην κοινωνία της ευρύτερης περιοχής των Καλαβρύτων από τις φήμες για την επικείμενη κατάργηση του Υποθηκοφυλακείου, του Πρωτοδικείου και της Εισαγγελίας Καλαβρύτων.

Ως προς το Υποθηκοφυλακείο οι Βουλευτές σημειώνουν ότι η προηγούμενη Κυβέρνηση ψήφισε συγκεκριμένη διάταξη το 2018, με την οποία έχουν τεθεί συγκεκριμένα κριτήρια, για να καταστεί εφικτή η κατάργηση των Υποθηκοφυλακείων. Τα κριτήρια αυτά είναι η εξέλιξη της κτηματογράφησης, η ψηφιοποίηση των αρχείων των προς κατάργηση Υποθηκοφυλακείων, ο αριθμός των πράξεων που ήδη διενεργούνται ηλεκτρονικά και η λήψη υπόψη οικονομικών και λειτουργικών στοιχείων των προς κατάργηση δομών. Ρωτούν το αρμόδιο Υπουργείο αν πληρούνται τα προαναφερόμενα κριτήρια στην περίπτωση των Καλαβρύτων προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή μετάβαση στον νέο σχεδιασμό.

Ως προς τις δικαστικές υπηρεσίες του Πρωτοδικείου και της Εισαγγελίας Καλαβρύτων οι Βουλευτές αναφέρονται σε δημοσιογραφικές πηγές που μέχρι σήμερα δεν έχουν διαψευστεί από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης και ζητούν διευκρινήσεις για τις προθέσεις του Υπουργείου.

Η παράταση της λειτουργίας του Υποθηκοφυλακείου Καλαβρύτων μέχρι να εφαρμόσει η Κυβέρνηση το νόμο του 2018 είναι όχι μόνο εύλογη αλλά και αναγκαία, η δε φημολογούμενη επικείμενη κατάργηση του Πρωτοδικείου και της Εισαγγελίας Καλαβρύτων δημιουργούν εύλογη ανησυχία στους δικηγόρους και στους υπαλλήλους του Δικαστηρίου, αλλά και ευρύτερα στους κατοίκους της περιοχής και πρέπει το αρμόδιο Υπουργείο να πάρει σαφή θέση.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα