ΣΥΡΙΖΑ: Ένα αστικό κόμμα με προοδευτικό πρόσημο!

24.05.2021 / 9:24
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
chatzis

Του Τάκη Χατζή

Ο κ. Αλέξης Τσίπρας προτάσσει την ενότητα του κόμματος ενώ παράλληλα επιχειρεί την ήπια μετάλλαξή του σε ένα αστικό κόμμα με προοδευτικό πρόσημο, όπως ακριβώς είχε κάνει ο Ανδρέας Παπανδρέου όταν ανέλαβε την εξουσία.

Τα παραδοσιακά στελέχη, όμως, φαίνεται να επιμένουν στην διατήρηση της βαθιά ιδεολογικής γραμμής μεταξύ Αριστεράς – Δεξιάς απορρίπτοντας έτσι, την ένταξη στις γραμμές του κόμματος πρόσωπα του Σημιτικού ΠΑΣΟΚ. Αυτή η λογική οφείλεται κατά κύριο λόγο στην οπτική για το πώς τελικά θα καταλήξει να είναι το οριστικό προφίλ του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε αυτή την λογική κινούνται δυο ιστορικά στελέχη του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Ο κ. Πάνος Σκουρλέτης και ο κ. Νίκος Φίλης. Και οι δυο δεν φαίνεται να ικανοποιούνται από τυχόν δομικές αλλαγές της λειτουργίας του κόμματος ενώ, παράλληλα έχουν καταφέρει να συμμαχήσουν με ισχυρούς κομματικούς παράγοντες όπως ο Νίκος Βούτσης, ο Δημήτρης Βίτσας και ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

Σε ότι αφορά τους «53+» θα μπορούσε κάποιος άνετα να ισχυριστεί ότι, έχουν αρχίσει να προσεγγίζουν πιο ρεαλιστικές θέσεις με τον κ. Τσακαλώτο να διατηρεί… εκκωφαντική σιωπή.

Ο κ. Νίκος Φίλης σε πρόσφατη συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» σημείωσε ότι «η δημοσκοπική στασιμότητα του ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύει ένα πρόβλημα φυσιογνωμίας του κόμματος» και συνεχίζοντας ο πρώην Υπουργός τόνισε ότι «ως Ριζοσπαστική Αριστερά, με τις αναγκαίες συμμαχίες κερδίσαμε την εμπιστοσύνη των πολιτών. Το ίδιο μπορεί να γίνει και πάλι χωρίς να υποκύψουμε στον ανερμάτιστο πολυσυλλεκτισμό και στην παλαιοκομματική τακτική «ναι σε όλα» και ναι σε όλους».

Φυσικά, το μήνυμα πήγαινε κατευθείαν στον κ. Τσίπρα δίνοντας του έτσι την ευκαιρία να μπορέσει να καταλάβει τι θα μπορούσε να συμβεί εάν επιχειρήσει να εντάξει στο κόμμα αμφιλεγόμενης ιδεολογικής ταυτότητας στελέχη.

Από την πλευρά του ο κ. Σκουρλέτης επισημαίνει ότι θα πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να πείσει τους πολίτες ότι κατά την διάρκεια της διακυβέρνησης του δεν μπόρεσε να κάνει όσα θα ήθελε η Κυβέρνηση του γιατί υπήρχε το καθεστώς των μνημονίων.

Τώρα αυτό που μένει είναι να δούμε ποιες πρωτοβουλίες αναμένεται να πάρει αφού στο μυαλό του υπάρχει και το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών.

(από εφημερίδα Νεολόγος των Πατρών)

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα