ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας: Νομοσχέδιο Χατζηδάκη, οικονομία, σύστημα υγείας, μικρομεσαίοι και λαϊκές αγορές ψηλά στην ατζέντα του κόμματος

16.05.2021 / 20:03
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
6a8a9d2fc4e3ddad05af1abeb4ee81d7_720x1000

Σε έντονη διαδικασία εξωστρεφούς δράσης έχει μπει ο ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας, αμέσως μετά την εκλογή της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής και του συντονιστικού της οργάνου, με επικεφαλής τον Μιχάλη Σιδηρόπουλο και αναπληρωτή τον πρώην Βουλευτή, Ανδρέα Ριζούλη. Στις εξορμήσεις των στελεχών του κόμματος στην κοινωνία συμμετέχουν  και οι βουλευτές Αχαΐας, Σία Αναγνωστοπούλου και Κώστας Μάρκου, ενώ «ενεργοποιούνται νέα στελέχη και επαναδραστηριοποιούνται παλιότερα», σύμφωνα με τους τοπικούς επιτελείς.

Η ατζέντα της αντιπαράθεσης

Τοπικά και πανελλαδικά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να διασταυρώσει τα ξίφη του με την κυβέρνηση στον εργασιακό τομέα, εκεί όπου το Υπουργείο Εργασίας προωθεί σειρά αλλαγών, με θετικές και αρνητικές αντιδράσεις.

Επιπροσθέτως, η Κουμουνδούρου κρατά ψηλά στην ατζέντα της αντιπαράθεσης στις αλλαγές στις λαϊκές αγορές, την «ελλιπή οικονομική στήριξη νοικοκυριών κι εμπόρων», αλλά και τη διαχείριση της πανδημίας, εκεί που κατά τον Αλέξη Τσίπρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει χάσει εντελώς τον έλεγχο.

Δεν είναι άλλωστε, τυχαίο, το άρθρο που φιλοξένησε κατ’ αποκλειστικότητα ο «Νεολόγος» των Πατρών, στο προηγούμενο φύλλο, του Τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Χαρίτση, για το θέμα των αλλαγών στις λαϊκές αγορές, όπου μεταξύ άλλων ο πρώην υπουργός τόνιζε στόχος της κυβέρνησης, μέσω των αλλαγών που προωθεί στις λαϊκές είναι να κυριαρχήσουν λίγοι μεγάλοι όμιλοι τροφίμων.

Σε εξέλιξη η ενδυνάμωση της βάσης

Θυμίζουμε πως, στον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση αντιστοίχησης των ποσοστών του κόμματος με τη βάση, η εγγραφή νέων στελεχών, η επικαιροποίηση και επικοινωνία της ιδεολογικοπολιτικής του πλατφόρμας, για τη μετά covid-19 εποχή και η προετοιμασία σε όλα τα επίπεδα για ενδεχόμενες πρόωρες εκλογές, αλλά και για τις αυτοδιοικητικές.

Δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην επικοινωνία με τους πολίτες, με τους επαγγελματίες, με εκπροσώπους των τοπικών οικονομιών και με τους νέους, κάτι που θα επιτευχθεί αποτελεσματικότερα με ενδυναμωμένη βάση, προκειμένου να υπάρξει -εν τοις πράγμασι- το λεγόμενο άνοιγμα στην κοινωνία, αλλά και για να επικοινωνηθούν επαρκέστερα οι θέσεις του κόμματος. «Δεδομένης της δυσκολίας που υπάρχει με τα κεντρικά ΜΜΕ», όπως αναφέρουν στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής.

Οι εξορμήσεις στην Αχαΐα

Το έναυσμα δόθηκε με το άνοιγμα του λιανεμπορίου, το οποίο στην Αχαΐα, ξεκίνησε με μια εβδομάδα καθυστέρηση συγκριτικά με την υπόλοιπη χώρα. Το πρώτο Σάββατο που ήταν ανοιχτά τα καταστήματα οι κομματικές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αχαΐας βρέθηκαν στους εμπορικούς δρόμους της Πάτρας και του Αιγίου, με την καμπάνια για την στήριξη των καταστημάτων της γειτονιάς. «Στο πλαίσιο της αλληλεγγύης στους συμπολίτες μας εμπόρους και επιχειρηματίες της πόλης και της γειτονιάς μας που για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα είχαν κλειστά τα καταστήματα τους», όπως ανέφεραν τα κομματικά φυλλάδια.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε ακόμη μια καμπάνια ενημέρωσης και πληροφόρησης των παραγωγών, των εμπόρων και των καταναλωτών, των λαϊκών αγορών. Μέσα σε λίγες ημέρες στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκαν στις λαϊκές της Πάτρας, του Αιγίου και της Κάτω Αχαΐας, λέγοντας πως: «η διάλυση του κοινωνικού χαρακτήρα των λαϊκών αγορών έχει την υπογραφή της κυβέρνησης».

Στα μέσα της Μεγάλης Εβδομάδας ξεκίνησε η πανελλαδική κινητοποίηση του κόμματος ενόψει των απεργιακών κινητοποιήσεων για την εργατική πρωτομαγιά, στις 6 Μάη και «ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο που απεργάζεται η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας». Κλιμάκια των οργανώσεων ενημέρωναν εργαζομένους και πολίτες «για την κατάργηση του 8ωρου και την επαναφορά του εργασιακού Μεσαίωνα που σχεδιάζει η Κυβέρνηση», όπως χαρακτηριστικά υποστήριζαν.

Οι επόμενες κινήσεις

Για το προσεχές διάστημα σε πρώτη προτεραιότητα βρίσκονται  τα εργασιακά θέματα που για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η «Μητέρα των Μαχών». «Η κυβέρνηση της ΝΔ θα μας βρει αποφασιστικά απέναντι στη Βουλή, στους χώρους δουλειάς και στην κοινωνία, μαζί με την κοινωνική πλειοψηφία, στο πλευρό των εργαζομένων, για την υπεράσπιση του μόχθου και των δικαιωμάτων τους», αναφέρουν τα τοπικά κομματικά μέλη.

Συνδέουν αυτό το μέτωπο με την επανεκκίνηση της οικονομίας και την ανάδειξη του «άλλου δρόμου του ΣΥΡΙΖΑ», σε σχέση και με την πανδημία, την ενδυνάμωση του ΕΣΥ και του υγειονομικού προσωπικού.

Μιχάλης Σιδηρόπουλος: «Παρόντες σε όλους τους αγώνες»

Σε δήλωσή του, στο «Νεολόγο», ο συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό, Μιχάλης Σιδηρόπουλος, σημειώνει:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αχαΐας με την ολοκλήρωση των εσωκομματικών του διαδικασιών βρέθηκε πολύ γρήγορα σε θέση μάχης απέναντι σε όλα αυτά που απεργάζεται η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Η Κυβέρνηση έχει εργαλειοποιήσει στο μέγιστο βαθμό την πανδημία για να περάσει νομοσχέδια και να προχωρήσει, κατά αυτήν σε μεταρρυθμίσεις, στην ουσία όμως σε απορρυθμίσεις όλων των βασικών κοινωνικών πεδίων της χώρας. Από το χώρο της παιδείας μέχρι το χώρο της εργασίας, η Κυβέρνηση επιτίθεται στη νεολαία και στους εργαζόμενους για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρήσεων και της ολιγαρχίας και να ικανοποιήσει τις δικές της νεοφιλελεύθερες ιδεολογικές εμμονές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αχαΐας ήταν, είναι και θα είναι πάντα παρών σε όλους τους αγώνες, στο δρόμο και στους θεσμούς, μαζί με τους εργαζομένους και τις εργαζόμενες, τους νέους και τις νέες που το εργασιακό τους μέλλον σχεδιάζεται ζοφερό από τη Νέα Δημοκρατία.

Με αυτούς και αυτές θα δώσουμε ξανά τη μάχη. Τη μάχη των μαχών και όλες τις άλλες που θα αφορούν το κόσμο της εργασίας, της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας,  την υγεία των πολιτών και θα τις κερδίσουμε».

Εφημερίδα: “Νεολόγος”

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα