Συρίγος: Το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων θα εξαρτηθεί από την εισήγηση των λοιμωξιολόγων

09.01.2021 / 12:38
Óôéãìéüôõðï áðü ôï 4ï Ëýêåéï ÁéãÜëåù, ôçí ÄåõôÝñá 9 Íïåìâñßïõ 2020. Ç ó÷ïëéêÞ ìïíÜäá Ýêëåéóå óôï ðëáßóéï ôùí íÝùí ìÝôñùí ãéá ôçí áíôéìåôþðéóç ôïõ êïñïíïúïý êáé ôïõ íÝïõ êáèïëéêïý lockdown ðïõ èá äéáñêÝóåé ìÝ÷ñé ôéò 30 Íïåìâñßïõ. 
(EUROKINISSI/ÂÁÓÉËÇÓ ÑÅÌÐÁÐÇÓ)

Για το άνοιγμα των σχολείων μίλησε ο νέος υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA, ο κ. Συρίγος εξήγησε ότι όσον αφορά τα Γυμνάσια και τα Λύκεια «όλα θα εξαρτηθούν από την εισήγηση των λοιμωξιολόγων. Δεν είναι σωστό εμείς να προτρέξουμε. Υπάρχει αντικειμενικό πρόβλημα ιδίως με τα παιδιά της Γ’ Λυκείου, αλλά περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει.

Αντιλαμβάνομαι ότι προτεραιότητα της επιτροπής είναι να δει πότε θα ανοίξουν τα σχολεία και εξετάζει συνεχώς τα επιδημιολογικά δεδομένα. Είναι μια διαρκής διαδικασία». «Έχουμε ένα φυσικό φαινόμενο που διαρκώς εξελίσσεται και πρέπει να προσαρμόζεις την άμυνά σου ανάλογα με αυτό που βλέπεις».

Αναφορικά με τα τεστ που ζητούν παιδιά και δάσκαλοι πριν ξεκινήσουν τα μαθήματα, ο υφυπουργός ανέφερε ότι «υπάρχει ένα ολόκληρο πρόγραμμα που καλό είναι να προχωρήσουμε και να αγκαλιάσουμε όσο πιο γρήγορα, που προβλέπει δωρεάν τεστ για όλους όσους προσέρχονται. Θέλουμε να υπάρχει πολύς κόσμος που θα το παρακολουθεί. Λειτουργεί ήδη το πρόγραμμα.about:blank

Τα σχολεία έκλεισαν λόγω του συνωστισμού που παρατηρήθηκε με τους γονείς. Για αυτό τώρα θα λειτουργήσουν με ωράριο που θα επιτρέπει οι μαθητές να βγαίνουν κατά ομάδες, ώστε να μην παρατηρείται αυτό το φαινόμενο».

Ο κ. Συρίγος έφερε στο προσκήνιο και το παράδειγμα της Σουηδίας για τον τρόπο που διαχειρίστηκε τα σχολεία εν μέσω πανδημίας:

«Η Σουηδία ακολούθησε ένα περίεργο μοντέλο και ουδέποτε έκλεισε τα σχολεία της. Έγινε μελέτη πόσα παιδιά νόσησαν και νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ και διαπιστώθηκε ότι το ποσοστό ήταν λιγότερο από ένα παιδί ανά 100.000 παιδιά.

Το παράδειγμα της Σουηδίας αποδεικνύει ότι είναι ασφαλές το άνοιγμα των σχολείων για τα παιδιά. Οι δάσκαλοι από την ίδια έρευνα διαπιστώθηκε ότι διατρέχουν πολύ μικρότερο κίνδυνο από τους άλλους επαγγελματίες».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα