Συντάξεις: Ξεκίνησε η καταβολή αυξήσεων και αναδρομικών σε εργαζόμενους συνταξιούχους

18.02.2021 / 15:17
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
syntajeis

Σταδιακά θα καταβληθούν οι αυξήσεις και τα αναδρομικά στους συνταξιούχους που εργάζονται μετά τη μείωση της ποινής από το 60% στο 30% που προέβλεπε ο νόμος Βρούτση.

Σήμερα τέθηκε σε λειτουργεία το λογισμικό για το δημόσιο και πιστώθηκαν οι αυξήσεις σε 540 εργαζόμενους συνταξιούχους του δημοσίου. Τα αναδρομικά θα πιστωθούν στους εν λόγω συνταξιούχους στο τέλος του μήνα, με τις συντάξεις Μαρτίου.

Οι απασχολούμενοι συνταξιούχοι του ιδιωτικού τομέα θα πληρωθούν το επόμενο διάστημα όταν παραδοθεί στον ΕΦΚΑ το σχετικό λογισμικό.

Υπενθυμίζεται η μείωση της «ποινής» για την εργασία των συνταξιούχων έγινε 30% με το Νόμο Βρούτση (4670/2020) αντί της μείωσης 60% που ίσχυε με τον Νόμο Κατρούγκαλου (4387/2016). Οι αναδρομικές αυξήσεις αφορούν στο χρονικό διάστημα 11 μηνών από τις 28/02/20 έως 31/01/21.

Τροποποιήθηκε επίσης η διάταξη που προέβλεπε αναστολή της σύνταξης για τους απασχολούμενους συνταξιούχους σε θέσεις της γενικής κυβέρνησης. Με τον ισχύοντα νόμο προβλέπεται αναστολή σύνταξης για όσους είναι κάτω των 61 ως τις 28/2/2021 και κάτω των 62 από τον Μάρτιο του 2022 και μετά.

Επομένως και αυτή η ομάδα των συνταξιούχων αναμένεται να λάβει αναδρομικά το 70% των συντάξεων που είχαν ανασταλεί.

Οι συνταξιούχοι του δημοσίου που πληρώνονται την επόμενη εβδομάδα είναι:

140 εργαζόμενοι συνταξιούχοι στο δημόσιο που δεν λάμβαναν καθόλου σύνταξη και πήραν για πρώτη φορά τις συντάξεις τους μειωμένες κατά 30% από την 1η Φεβρουαρίου

400 εργαζόμενοι συνταξιούχοι που απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα για τους οποίους θα αναπροσαρμοστεί το πέναλτι.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα