Συντάξεις χηρείας: Πιθανή η αναδρομική περικοπή – Πώς μπορεί να αποφευχθεί

26.08.2021 / 16:06
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
sintaxiouxoi-1

Αυτή η διάταξη, εάν και ισχύει από το 2016, δεν εφαρμόστηκε. Ωστόσο, πλέον είναι πιθανή η περικοπή των συντάξεων χηρείας, καθώς ήδη έχουν αρχίσει να στέλνονται σημειώματα από τον ΕΦΚΑ.

Πολύ πιθανό είναι το σενάριο περικοπής των συντάξεων χηρείας, η οποία φτάνει το 50% του ποσού. Οι δικαιούχοι θα πρέπει να αποστείλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να μη δουν τις συντάξεις δραματικά μειωμένες.

Σύμφωνα με τον νόμο, μετά την πάροδο της τριετίας το ποσό της σύνταξης χηρείας περικόπτεται και μειώνεται κατά 50% εάν ο δικαιούχος της σύνταξης εργάζεται ή έχει συνταξιοδοτηθεί. Το κατώτατο όριο είναι τα 360 ευρώ.

Όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ του MEGA, αυτή η διάταξη, εάν και ισχύει από το 2016, δεν εφαρμόστηκε. Ωστόσο, πλέον είναι πιθανή η περικοπή των συντάξεων χηρείας, καθώς ήδη έχουν αρχίσει να στέλνονται σημειώματα από τον ΕΦΚΑ.

Οι 4.500 συνταξιούχοι θα πρέπει να υποβάλουν έως τις 31 Αυγούστου τα δικαιολογητικά στον ΕΦΚΑ για να συνεχιστεί η καταβολή της σύνταξης χηρείας, αλλιώς θα δουν τις συντάξεις τους να μειώνονται μέσα στον επόμενο μήνα.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα