Συνταγή: Ζυμαρικά με τόνο και ελιές

01.08.2022 / 13:12
zymarika

ΥΛΙΚΑ

320 γρ ζυμαρικά

1 σκελίδα σκόρδο

200 γρ τόνου σε λάδι

200 γρ ντοματίνια

70 γρ μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι

10 γρ. αφαλατωμένη κάπαρη (προαιρετικά)

Αλάτι

Μαϊντανός

Ελαιόλαδο

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Πρώτα από όλα, βάζουμε το νερό για τα ζυμαρικά στο μάτι της κουζίνας και, όταν βράσει, ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τα μαγειρεύουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Στο μεταξύ, όταν βράζει το νερό, πλένουμε τα ντοματίνια και τα κόβουμε στη μέση, μετά σοτάρουμε το σκόρδο με το λάδι σε ένα τηγάνι και στη συνέχεια προσθέτουμε τα ντοματίνια, τις ελιές και τον τόνο καλά στραγγισμένο (μπορείτε να προσθέσετε και την κάπαρη αν θέλετε).

Ανακατεύουμε, αλατίζουμε αν χρειάζεται και μαγειρεύουμε για 5-10 λεπτά και μετά προσθέτουμε τον μαϊντανό. Τέλος στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα ρίχνουμε για 1-2 λεπτά στη σάλτσα και σερβίρουμε.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα