Συνταγή: Τραγανό μιλφέιγ πατάτας

15.11.2022 / 14:20
MILFEIG PATATAS

ΥΛΙΚΑ

800 γρ. πατάτες

150 γρ. τριμμένη φρυγανιά

24 γρ. τυρί πεκορίνο ή άλλο αγαπημένο τυρί

Ξερό δεντρολίβανο

Τσίλι σε σκόνη προαιρετικά

Αλάτι

Ελαιόλαδο

300 γρ τυρί προβολόνε

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες. Βάζουμε τις πατάτες σε ένα μπολ με κρύο νερό και τις αφήνουμε να ξεκουραστούν για περίπου 10 λεπτά. Έτσι θα χάσουν λίγο άμυλο, δεν θα μαυρίσουν και μετά το μαγείρεμα θα είναι τραγανές.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε την τριμμένη φρυγανιά και την ανακατεύουμε με ξερό δεντρολίβανο και πεκορίνο. Συνιστώ να προσθέσετε και λίγη σκόνη τσίλι, αλλά αυτό το βήμα είναι προαιρετικό

Αλείφομε με ελαιόλαδο ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 24 εκ και μοιράζουμε το μείγμα της τριμμένης φρυγανιάς στον πάτο. Στραγγίζουμε τις πατάτες και αρχίζουμε να τις μοιράζουμε μία μία στον πάτο για να σχηματιστεί η πρώτη στρώση. Αλατίζουμε και προσθέτουμε μια στρώση μείγμα τριμμένης φρυγανιάς, το ελαιόλαδο και μερικές φέτες προβολόνε. Σχηματίζουμε μια δεύτερη στρώση πατάτες και προχωράμε έτσι μέχρι να χρησιμοποιηθούν όλα τα υλικά.

Ψήνουμε στους 180°C για 50 λεπτά περίπου. Στο τέλος το μιλφέιγ πατάτας θα είναι τραγανό στην επιφάνεια. Αφήνουμε το να κρυώσει για λίγα λεπτά και απολαμβάνουμε.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα