Συνταγή: Τάρτα με κολοκύθα και ρικότα

07.11.2021 / 13:35
tarta

Υλικά

1 ρολό σφολιάτας

500 γρ κολοκύθα (καθαρισμένη)

300 γρ ρικότα

120 γρ μπέικον

150 γρ καπνιστό τυρί (ή προβόλα)

2 αυγά

1 φρέσκο κρεμμυδάκι

50 γραμμάρια παρμεζάνα (τριμμένη)

Ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Κόβουμε την κολοκύθα σε μικρούς κύβους. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο λάδι , προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο και το σοτάρουμε. Στη συνέχεια, προσθέτουμε την κολοκύθα και τη σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.

Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι νερό, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 10-15 λεπτά. Η κολοκύθα θα πρέπει να μαλακώσει και οι πραγματικοί χρόνοι μπορεί να εξαρτώνται τόσο από τον τύπο της κολοκύθας που χρησιμοποιούμε όσο και από το μέγεθος των κύβων.

Όταν η κολοκύθα είναι έτοιμη την πολτοποιούμε με ένα πιρούνι. Την αφήνουμε στην άκρη για να κρυώσει και στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον.

Ετοιμάζουμε την κρέμα ρικότα. Σε ένα μπολ, ανακατεύετε τη ρικότα, το αυγό, την παρμεζάνα, το αλάτι και το πιπέρι. Δουλεύουμε τη ρικότα μέχρι να γίνει κρέμα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε την κολοκύθα και ανακατεύουμε.

Τέλος, προσθέτουμε το κανπιστό τυρί, το μπέικον, την παρμεζάνα και ανακατεύουμε. Παίρνουμε το ρολό σφολιάτας , το ανοίγουμε και το τοποθετούμε σε μια φόρμα. Το τρυπάμε με ένα πιρούνι και ρίχνουμε μέσα τη γέμιση. Κλείνουμε τις άκρες προς τα μέσα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 35-40 λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει πριν την κόψουμε.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα