Συνταγή: Σμυρναίικοι κεφτέδες με σάλτσα

25.09.2021 / 15:34
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
keftedakia

Υλικά

1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
1 φλιτζ. φρυγανιά τριμμένη και μουσκεμένη με 1 ½ φλιτζ νερό
2 σκελίδες σκόρδου
½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 πρέζα κανέλα τριμμένη
1 πρέζα μπαχάρι τριμμένο
2 αυγά
Αλάτι & πιπέρι
2 φλιτζ. φρέσκια ντομάτα ψιλοκομμένη

Διαδικασία

Ζυμώνετε τον κιμά με όλα τα υλικά, εκτός της ντομάτας. Πλάθετε σε μακρόστενους κεφτέδες τους οποίους τους τηγανίζετε ελαφρά χωρίς να τους αλευρώσετε.

Όταν τηγανιστούν, κρατάτε λίγο από το λάδι και ρίχνετε μέσα την ντομάτα. Μόλις μαραθεί προσθέτετε λίγο νερό και αλάτι και αφήνετε τους κεφτέδες να βράσουν για 30 λεπτά.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα