Συνταγή: Πώς θα φτιάξετε τα διάσημα Levain Bakery Chip Cookie

28.10.2022 / 13:55
LEVAIN COOKIE

Τα διάσημα μπισκότα Levain έχουν μια τραγανή εξωτερική κρούστα που δίνει τη θέση της σε ένα λεπτό, κολλώδες κέντρο το οποίο λιώνει μέσα στο στόμα. Η κλασική γεύση είναι με το καρύδι και την σοκολάτα και η συνταγή της cook blogger Modern Honey.

ΥΛΙΚΑ
1 φλιτζάνι κρύο βούτυρο κομμένο σε μικρούς κύβους
1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
½ φλιτζάνι ζάχαρη
2 αυγά
1 ½ φλιτζάνια αλεύρι για κέικ
1 ½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού άμυλο καλαμποκιού
¾ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
¾ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 φλιτζάνια σοκολάτα
2 φλιτζάνια καρύδια χοντροκομμένα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερμαίνεις το φούρνο στους 280 βαθμούς.
Σε ένα μεγάλο μπολ και με ένα μίξερ χειρός ή ό,τι διαθέτεις, χτυπάς το κρύο βούτυρο σε κύβους, την καστανή ζάχαρη και τη ζάχαρη για 4 λεπτά ή μέχρι να γίνουν κρέμα.
Προσθέτεις τα αυγά, ένα τη φορά, ανακατεύοντας καλά μετά από κάθε ένα.
Στη συνέχεια προσθέτεις τα αλεύρια, το κορν φλάουρ, τη σόδα και το αλάτι. Ανακατεύεις μέχρι να ενωθούν τα υλικά για να αποφύγεις το υπερβολικό ανακάτεμα. Προσθέτεις και ανακατεύεις τα κομματάκια σοκολάτας και τα καρύδια.
Χωρίζεις τη ζύμη σε μεγάλες μπάλες και τις τοποθετείς σε ελαφρά βρεγμένη λαδόκολλα. Θα χωρέσουν 4 μπισκότα σε μια λαδόκολλα. Η ζύμη φτιάχνει 8 πολύ μεγάλα μπισκότα.
Ψήνεις για 9-12 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν στην κορυφή. Άφησε τα να ξεκουραστούν για τουλάχιστον 10 λεπτά και για να σταθεροποιηθούν.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα