Συνταγή: Μους σοκολάτα με εσπρέσο & μπισκότα αμυγδάλου-καρύδας

13.02.2021 / 9:59
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
sokolata

1 ΩΡΑ ΚΑΙ 30΄ + ΑΝΑΜΟΝΗ | ΜΕΤΡΙΑ ΕΥΚΟΛΟ

Υλικά για 6 άτομα

Για τα μπισκότα:

400 γρ. ινδοκάρυδο

1 φλιτζ. αµύγδαλα φιλέ

3/4 φλιτζ. ζάχαρη

ξύσµα από 1 ακέρωτο λεµόνι

1 πρέζα αλάτι

4 ασπράδια από µεγάλα αυγά

Για τη μους:

250 γρ. κουβερτούρα, σε κοµµατάκια

480 γρ. κρέµα γάλακτος 36% λιπαρά

2 κρόκους αυγών

2 κ.γ. καφέ εσπρέσο, σε σκόνη

100 γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση

Μπισκότα: Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 190°C στον αέρα. Σε ένα µπολ ανακατεύουµε το ινδοκάρυδο, τα αµύγδαλα, τη ζάχαρη, το ξύσµα λεµονιού και το αλάτι. Χτυπάµε σε ένα µπολ τα ασπράδια µε το πιρούνι να αφρίσουν (όχι σε µαρέγκα) και τα ρίχνουµε στο µπολ µε τα στεγνά υλικά. Ανακατεύουµε καλά µε τα χέρια µέχρι να πάρουµε ένα ενιαίο µείγµα.

Στρώνουµε µια λαµαρίνα του φούρνου µε αντικολλητικό χαρτί. Παίρνουµε κάθε φορά 1 κουτ. σούπας από το µείγµα και πλάθουµε µε τα χέρια µας σε στρογγυλά µπισκότα όχι πολύ πλατιά. Τα αραδιάζουµε στη λαµαρίνα αφήνοντας 2-3 εκ. απόσταση µεταξύ τους και ψήνουµε για 20΄-25΄ µέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Μεταφέρουµε τα µπισκότα σε µια σχάρα και τα αφήνουµε να κρυώσουν.

Μους: Βάζουµε τα κοµµάτια της σοκολάτας σε ένα πυρίµαχο µπολ και το στερεώνουµε στο χείλος µιας κατσαρόλας µε λίγο νερό που σιγοβράζει (µπεν µαρί) ή τη λιώνουµε σε φούρνο µικροκυµάτων. Αφήνουµε τη σοκολάτα στην άκρη να κρυώσει λίγο.

Βάζουµε σε µια κατσαρόλα τα 200 ml κρέµας γάλακτος, τους κρόκους, τον εσπρέσσο και τα 70 γρ. ζάχαρη και χτυπάµε µε έναν αυγοδάρτη. Βάζουµε την κατσαρόλα σε µέτρια φωτιά και ζεσταίνουµε ανακατεύοντας συνεχώς για 4΄-5΄. Δεν πρέπει να αφήσουµε το µείγµα να βράσει. Προσθέτουµε τη λιωµένη σοκολάτα και ανακατεύουµε καλά µέχρι να δηµιουργηθεί ένα ωραίο, γυαλιστερό µείγµα. Τραβάµε το σκεύος από τη φωτιά, αδειάζουµε το µείγµα σε ένα κρύο µπολ και το αφήνουµε να κρυώσει για 30΄.

Βάζουµε στον κάδο του µίξερ την υπόλοιπη κρέµα γάλακτος και την υπόλοιπη ζάχαρη και χτυπάµε σε σαντιγί. Ρίχνουµε λίγη-λίγη τη σαντιγί στο µπολ µε το µείγµα σοκολάτας και ανακατεύουµε απαλά µέχρι να δηµιουργηθεί µια αφράτη µους.

Μοιράζουµε τη µους στα ποτήρια και γαρνίρουµε µε 1-2 µπισκότα καρύδας.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα