Συνταγή: Καλοκαιρινή σαλάτα με καρπούζι, φέτα και γλιστρίδα

04.06.2022 / 12:37
salata

ΥΛΙΚΑ

250γρ. ντοματίνια

1 ματσάκι γλιστρίδα

40ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1½ κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό λευκό

6-7 φύλλα φρέσκο δυόσμο + μερικά επιπλέον

100γρ. καρπούζι

100γρ. φέτα πικάντικη

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Κόβετε τα ντοματίνια στη μέση και κρατάτε τα τρυφερά φύλλα της γλιστρίδας, τα βάζετε σε μπολ και προσθέτετε το ελαιόλαδο, το ξίδι, τα φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα, αλάτι και πιπέρι.

Ανακατεύετε και αφήνετε τη σαλάτα να μαριναριστεί για 10 λεπτά.

Κόβετε το καρπούζι σε μικρά τρίγωνα κομμάτια και το προσθέτετε στη σαλάτα, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα. Σερβίρετε τη σαλάτα με θρυμματισμένη φέτα, επιπλέον ελαιόλαδο και λίγα επιπλέον φύλλα δυόσμου.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα