Συνταγή για ζυμαρικά με ελαιόλαδο και σκόρδο

25.04.2023 / 7:19
skin-11

Η παραδοσιακή ιταλική μακαρονάδα, aglio e olio είναι η πιο εύκολη, γρήγορη και απολαυστική λύση για το weekend. Θα χρησιμοποιήσει αγνό ελαιόλαδο, σκόρδο και μυρωδικά.

Συστατικά
500 γρ. ζυμαρικά σπαγγέτι
1 ½ φλ. ελαιόλαδο
6 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
2 καυτερές πιπεριές κομμένες σε μικρά καρέ
1 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
1 ½ φλ. παρμεζάνα, τριμμένη
μπούκοβο
αλάτι

Τρόπος Μαγειρέματος

Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό ρίχνεις τα μακαρόνια και τα βράζεις 2 λεπτά λιγότερο απ’ ότι αναγράφεται στη συσκευασία

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνεις ελαιόλαδο και σοτάρεις το σκόρδο για 1-2 λεπτά
Προσθέτεις τις πιπεριές και τον μαϊντανό και συνεχίζεις το σοτάρισμα για 2 ακόμη λεπτά
Όταν βράσουν τα μακαρόνια τα σουρώνεις και τα ρίχνεις στο τηγάνι
Ρίχνεις αλάτι και μπούκοβο και ανακατεύεις καλά με την ξύλινη κουτάλα
Σερβίρεις με ή χωρίς παρμεζάνας.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα