Η παραδοσιακή ιταλική μακαρονάδα, aglio e olio είναι η πιο εύκολη, γρήγορη και απολαυστική λύση για το weekend. Θα χρησιμοποιήσει αγνό ελαιόλαδο, σκόρδο και μυρωδικά.
Συστατικά
500 γρ. ζυμαρικά σπαγγέτι
1 ½ φλ. ελαιόλαδο
6 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
2 καυτερές πιπεριές κομμένες σε μικρά καρέ
1 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
1 ½ φλ. παρμεζάνα, τριμμένη
μπούκοβο
αλάτι
Τρόπος Μαγειρέματος
Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό ρίχνεις τα μακαρόνια και τα βράζεις 2 λεπτά λιγότερο απ’ ότι αναγράφεται στη συσκευασία
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνεις ελαιόλαδο και σοτάρεις το σκόρδο για 1-2 λεπτά
Προσθέτεις τις πιπεριές και τον μαϊντανό και συνεχίζεις το σοτάρισμα για 2 ακόμη λεπτά
Όταν βράσουν τα μακαρόνια τα σουρώνεις και τα ρίχνεις στο τηγάνι
Ρίχνεις αλάτι και μπούκοβο και ανακατεύεις καλά με την ξύλινη κουτάλα
Σερβίρεις με ή χωρίς παρμεζάνας.