Σούπα με καρότα έχεις σίγουρα δοκιμάσει ή φτιάξει εσύ η ίδια. Σήμερα σου προτείνω να χρησιμοποιήσεις και πορτοκάλι μαζί. Θα ξετρελαθείς.
Συστατικά
1 κιλό καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές ροδέλες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
200 ml φρέσκο χυμό πορτοκάλι
1 ½ λίτρο ζωμός λαχανικών
1 ½ κ.σ. πάπρικα γλυκιά
1/2 κ. γλ. τζίντζερ σε σκόνη
1 κ.γλ. ξύσμα λεμονιού
30 ml χυμό λεμονιού
1 κ. γλ. μέλι
αλάτι
πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
Σε μια μεγάλη ρίχνεις το ελαιόλαδο και σοτάρεις καρότα για 10 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσουν
Προσθέτεις το κρεμμύδι, το πορτοκάλι, το ζωμό, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύεις και τα αφήνεις να βράσουν για 20 περίπου λεπτά
Αποσύρεις την κατσαρόλα από την εστία και περιμένεις να κρυώσει
Την αδειάζεις στο μπλέντερ, προσθέτεις την πάπρικα, το τζίντζερ, το χυμό, το ξύσμα λεμονιού και το μέλι και τα χτυπάς μέχρι να γίνει πολτός.
Την βάζεις και πάλι στην κατσαρόλα, ανάβεις την εστία και την αφήνεις να πάρει μια βράση
Προσθέτεις αλάτι ή πιπέρι αν χρειάζεται και σερβρίρεις με μια κουταλιά γιαούρτι (προαιρετικά) και λίγη ακόμη πάπρικα.