Αυτό το πόριτζ θα το λατρέψετε
ΥΛΙΚΑ
40 γρ. βρώμης
250 ml γάλα, γάλα ξηρών καρπών. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μισή ποσότητα γάλατος και μισή ποσότητα νερού
1 κουτ. του γλυκού αλεσμένη κανέλα
1 κουτ. του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Γαρνιτούρες:
γκρανόλα
φέτες μπανάνας
κομματάκια σοκολάτας
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βάζουμε τη βρώμη και το γάλα σε ένα κατσαρολάκι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά ή μέχρι να γίνει ένα παχύρρευστο και κρεμώδες μείγμα. Προσθέτουμε την κανέλα, τη βανίλια και ανακατεύουμε λίγο ακόμη.
Το μείγμα θα πήξει όταν κρυώσει, οπότε κατεβάστε τη φωτιά λίγο πριν φτάσει στην επιθυμητή υφή. Ρίχνουμε τον χυλό σε ένα μπολ και σερβίρουμε με τα υλικά της επιλογής μας.