Συνταγή για παραδοσιακό στιφάδο

16.09.2024 / 7:22
stifado-1

Το στιφάδο είναι το πλέον παραδοσιακό, ελληνικό πιάτο και τέλειο για το Κυριακάτικο τραπέζι.

Συστατικά
1 1/2 κιλό μοσχαράκι ελιά
1 κιλό μικρά κρεμμύδια για στιφάδο
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κονσέρβες ντοματάκια
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κ. σ. ζάχαρη
3-4 κόκκους μπαχάρι
1 ξυλαράκι κανέλας
τριμμένο γαρίφαλο
2 φύλλα δάφνης
1½ φλ. ξίδι
1 φλ. κόκκινο κρασί
αλάτι
πιπέρι.

Τρόπος Μαγειρέματος
Βάζεις σε μια μεγάλη κατσαρόλα νερό και βράζεις το μοσχαράκι σε μέτρια φωτιά για 1 περίπου ώρα μέχρι να μαλακώσει
Το σουρώνεις και το αφήνεις στην άκρη κρατώντας ένα φλιτζάνι ζωμό
Σε μια δεύτερη κατσαρόλα βράζεις νερό και ρίχνεις τα μικρά κρεμμύδια, τα αφήνεις για λίγα λεπτά και τα αφήνεις να στραγγίξουν πριν τα καθαρίσεις
Ρίχνεις το μισό λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρεις τα μικρά και κανονικά κρεμμύδια μέχρι να πάρουν χρώμα
Προσθέτεις τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρίφαλο, το μπαχάρι, το πιπέρι και τη δάφνη και συνεχίζεις το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά
Σβήνεις με το κρασί και το ξύδι
Όταν εξατμιστούν προσθέτεις τη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και ένα φλιτζάνι ζωμό του κρέατος
Ρίχνεις το κρέας και το αφήνεις να βράσει μέχρι να γίνει πλούσια η σάλτσα.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα


max fm