Ελαφριά και πεντανόστιμη η πανακότα είναι το απόλυτο καλοκαιρινό γλυκό. Και θα τη συνδυάσεις με κεράσια που είναι φρούτα εποχής.
Συστατικά
70 ml φρέσκο χλιαρό γάλα
150 γρ. ζελέ κεράσι
300 γρ. κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
2 κάψουλες βανίλιας
200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
200 γρ. φρέσκα κεράσια, πλυμένα, καθαρισμνένα και κομμένα στη μέση
Τρόπος Μαγειρέματος
Ρίχνεις σε μία μικρή κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια και περιμένεις να πάρουν μία βράση
Προσθέτεις στο ζελέ και ανακατεύεις συνεχώς για 1-2 λεπτά
Αποσύρεις την κατσαρόλα από την εστία και ρίχνεις στο μείγμα το γιαούρτι και τα κομμένα κεράσια
Ανακατεύεις συνεχώς και προσθέτεις τις βανίλιες
Απλώνεις διάφανη μεμβράνη σε μια φόρμα για κέικ έτσι ώστε να καλυφθούν τα πλαϊνά μέρη και να έχει μεγάλο περιθώριο στις άκρες
Αδειάζεις στην φόρμα το μείγμα και το σκεπάζεις με την μεμβράνη
Βάζεις την πανακότα στο στο ψυγείο για 6-7 ώρες
Αφαιρείς την πανακότα από τη φόρμα πιάνοντας από την άκρη τη μεμβράνη και την αναποδογυρίζεις σε μια μεγάλη πιατέλα
Βγάζεις τη μεβράνη, κόβεις την πανακότα σε μεσαία κομμάτια και σερβίρεις.