Συνταγή για πανακότα φράουλα

16.04.2023 / 12:20
panacotta

Η πανακακότα είναι ελαφριά, δροσερή και κατάλληλη για μετά το Πασχαλινό γεύμα. Θα τη συνδυάσεις με σιρόπι από φρέσκιες φράουλες που είναι η εποχή τους.

Συστατικά
400 ml κρέμα γάλακτος
320 ml φρέσκο γάλα, πλήρες
90 γρ. ζάχαρη
2 κάψουλες βανίλιας
20 γρ. ζελατίνη σε φύλλα

Για το σιρόπι φράουλα

300 γρ. ώριμες φράουλες, κομμένες στα δύο
50 γρ. ζάχαρη
10 ml χυμός πορτοκαλιού

Τρόπος Μαγειρέματος
Ρίχνεις σε ένα μπολ τις φράουλες με τη ζάχαρη και τον χυμό πορτοκάλι και ανακατεύεις πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν
Καλύπτεις το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζεις στο ψυγείο
Σε ένα μπολ με κρύο νερό μουλιάζεις τη ζελατίνη
Βάζεις σε μία μικρή κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος, το γάλα και τη ζάχαρη και τα ζεσταίνεις σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς για 4 περίπου λεπτά μέχρι να λιώσει εντελώς η ζάχαρη
Προσθέτεις τη βανίλια, ανακατεύεις καλά και αποσύρεις το σκεύος από τη φωτιά
Στύβεις καλά τα φύλλα ζελατίνης και τα διαλύεις στο μείγμα με την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας απαλά
Μοιράζεις την κρέμα σε μικρές γυάλινες φόρμες τις καλύπτεις με διάφανη μεμβράνη και τις βάζεις στο ψυγείο για 5 τουλάχιστον ώρες μέχρι να σφίξουν.
Λίγο πριν σερβίρεις απλώνεις από πάνω 2 κ.σ. από το σιρόπι φράουλας που έχεις στο ψυγείο.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα