Σωστό πρωινό χωρίς ομελέτα δεν γίνεται και σήμερα θα φτιάξεις την πιο θρεπτική με αμπελοφάσουλα που είναι της εποχής και αν θέλεις μπορείς να προσθέσεις αρακά.
Συστατικά
- 8 αυγά
- 300 γρ. αμπελοφάσουλα, καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
- 2 ντομάτες μεγάλες και ώριμες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε μικρά καρέ
- 3 κ. σ. φύλλα βασιλικού
- 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 σκ. σκόρδου τριμμένη
- 1/2 φλ. αρακά κονσέρβα (προαιρετικά)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Γεμίζεις μια κατσαρόλα με νερό, ρίχνεις αλάτι και ζεματίζεις τα αμπελοφάσουλα για 4 περίπου λεπτά
- Τα στραγγίζεις και τα αφήνεις στην άκρη
- Ρίχνεις το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρεις το σκόρδο για 2 λεπτά και στη συνέχεια τα αμπελοφάσουλα για 2 λεπτά ακόμη
- Τα αφαιρείς και τα βάζεις σε ένα πιάτο
- Βάζεις σε ένα μπολ τα αυγά και τα χτυπάς καλά
- Προσθέτεις την ντομάτα, το βασιλικό και τα αμπελοφάσουλα, τον αρακά και ανακατεύεις με ένα μεγάλο κουτάλι
- Ρίχνεις την ομελέτα στο τηγάνι και την γυρίζεις κάθε 2 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές
- Αν θέλεις μπορείς να βάλεις την ομελέτα στο φούρνο για μερικά λεπτά
- Τη σερβίρεις ζεστή.