Το κοτόπουλο συνδυάζεται απίθανα με τις μελιτζάνες και δημιουργούν ένα πιάτο εύκολο και πεντανόστιμο.
Συστατικά
8 μελιτζάνες τσακώνικες κομμένες σε μικρά καρέ
700 γρ. φιλέτο κοτόπουλου
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κ.σ. ξίδι
6 ώριμες ντομάτες τριμμένες
1 κ. σ. ξερός δυόσμος, τριμμένος
3/4 φλ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
Αλατίζεις τις μελιτζάνες και τις αφήνεις στο σουρωτήρι για 10 λεπτά
Τις στύβεις καλά και τις σοτάρεις στο μισό λάδι για 5 περίπου λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα
Τις τοποθετείς σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί και τις αφήνεις στην άκρη
Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρεις το κοτόπουλο στο υπόλοιπο λάδι και το γυρνάς για να πάρει χρώμα και στις δύο πλευρές
Προσθέτεις το κρεμμύδι και το σκόρδο και το σβήνεις με ξίδι
Ρίχνεις την ντομάτα, ζεστό νερό, αλάτι και πιπέρι
Σκεπάζεις με το καπάκι του και το μαγειρεύεις σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά
Προσθέτεις τις μελιτζάνες και τον δυόσμο και τα αφήνεις για 10 ακόμη λεπτά.