Τα κεράσια είναι στην εποχή τους και η μαρμελάδα που θα φτιάξεις με το πιο λαχταριστό φρούτο του καλοκαιριού απλά υπέροχη.
Συστατικά
1 κιλό κεράσια
1 κιλό ζάχαρη
100 γρ. νερό
2 στικ κανέλας
2 κ.γ. χυμό από λεμόνι
Τρόπος Μαγειρέματος
Πλένεις πολύ καλά τα κεράσια και τα αφήνεις στο τρυπητό να στεγνώσουν
Αφαιρείς τα κουκούτσια
Τα πολτοποιείς στο multi
Τα τοποθετείς σε μια κατσαρόλα, προσθέτεις τη ζάχαρ και τα αφήνεις να βράσουν για μισή περίπου ώρα
Χαμηλώνεις τη φωτιά και ρίχνεις το νερό, την κανέλα
Ανακατεύεις καλά και προσθέτεις το λεμόνι
Όταν μαλακώσει και βράσει καλά η μαρμελάδα την αφαιρείς από τη φωτιά και την αφήνεις για 12 ώρες περίπου πριν την μοιράσεις στα βάζα.