Η κολοκύθα είναι της εποχής και μια σούπα είναι ότι καλύτερο για σήμερα. Θα φτιάξεις την πιο λαχταριστή για ένα ελαφρύ βραδινό γεύμα.
Συστατικά
850 γρ. κολοκύθα
2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 μικρό πράσο, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 κομμάτι φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
2 κ.γλ. κουρκουμά
2 φλ. ζωμό λαχανικών
2 κ.σ. ελαιόλαδο
6 κ.σ. γιαούρτι 2% (προαιρετικά)
αλάτι
πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
Καθαρίζεις καλά το εσωτερικό της κολοκύθας προσεκτικά και κρατάς τους σπόρους στην άκρη
κόβεις τη σάρκα σε μικρά καρέ
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα, ρίχνεις το ελαιόλαδο και σοτάρεις το κρεμμύδι, το σκόρδο και το πράσο μέχρι να μαλακώσουν
Προσθέτεις την κολοκύθα και συνεχίζεις το σοτάρισμα για 5 λεπτά ακόμη.
Ρίχνεις το ζωμό και περιμένεις πάρει μία βράση ακόμη
Χαμηλώνεις τη φωτιά, τοποθετείς το καπάκι στην κατσαρόλα και αφήνεις τη σούπα να βράσει για 40 λεπτά
Προσθέτεις το τζίντζερ, τον κουρκουμά, αλάτι, πιπέρι και αν θέλεις το γιαούρτι και την αφήνεις για 10 λεπτά ακόμη.
Χρησιμοποιώντας το ραβδομπλέντερ, λιώνεις τα υλικά μέχρι να πάρουν τη μορφή κρέμας
Σερβίρεις.