Συνταγή για κομπόστα με αχλάδια

21.09.2023 / 8:27
αχλάδια-1

Τα αχλάδια είναι στην εποχή τους και η κομπόστα το ωραιότερο, φθινοπωρινό γλύκισμα.

Συστατικά
4 κιλά μέτρια αχλάδια
6 κ.σ. ζάχαρη
1 κάψουλα βανίλια
χυμό από 2 λεμόνια
6 καρφάκια γαρίφαλο.

Τρόπος Μαγειρέματος
Καθαρίζεις τα αχλάδια και τα βάζεις σε μια λεκανίτσα με νερό και το χυμό από τα λεμόνια
Μόλις τελειώσεις το καθάρισμα τα μοιράζεις σε αποστειρωμένα γυάλινα βάζα
Προσθέτεις 1 κ. γλ. χυμό λεμονιού στο κάθε βάζο και 2 γαρίφαλα
Γεμίζεις τα βάζα με νερό αφήνοντας περιθώριο 1 εκατοστού
Προσθέτεις 2 κ.σ. ζάχαρη και ανάλογη βανίλια σε κάθε βάζο
Απλώνεις στον πυθμένα μιας βαθιάς και μεγάλης κατσαρόλας μια πετσέτα
Τυλίγεις κάθε βάζο με μια πετσέτα όσο πιο σφιχτά μπορείς και τα τοπθετείς στην κατσαρόλα
Γεμίζεις την κατσαρόλα με νερό τόσο ώστε να καλύπτει τα βάζα και βράζεις σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει μια βράση
Χαμηλώνεις τη φωτιά και τα αφήνεις να βράσουν για 1 περίπου ώρα
Μην σκεπάσεις την κατσαρόλα ενώ ελέγχεις αν χρειάζεται έξτρα νερό το οποίο πρέπει να καλύπτει τα βάζα
Αφαιρείς φορώντας γάντια στα βάζα και τα τοποθετείς πάνω σε μια καθαρή πετσέτα ανάποδα
Περιμένεις να κρυώσουν εντελώς και τα διατηρείς σε δροσερό μέρος
Αν ανοίξεις ένα στη συνέχεις το βάζεις στο ψυγείο.
Photo: iStock

ΑΧΛΑΔΙΑ

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα