Συνταγή για γλυκό του κουταλιού βύσσινο

15.05.2023 / 7:46
βυσσινο-1

Αυτή την εποχή θα βρεις τα πιο ζουμερά βύσσινα και είναι η ευκαιρία να φτιάξεις το ωραιότερο γλυκό κουταλιού.

Συστατικά
2 κιλά βύσσινα
2 κιλά ζάχαρη
1 φλιτζάνι νερό
3 κ. σ. χυμό λεμονιού
άρωμα βανίλιας

Τρόπος Μαγειρέματος
Πλένεις πολύ καλά τα βύσσινα με άφθονο κρύο νερό και αφαιρείς τα κουκούτσια
Βράζεις σε μια κατσαρόλα νερό και τα ζεματίζεις για 1 λεπτό
Τα μεταφέρεις κατευθείαν σε ένα μπολ με κρύο νερό και τα αφήνεις για 10 περίπου λεπτά
Τα βάζεις στο τρυπητό και περιμένεις να στραγγίξουν
Τα βάζεις στην κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και το νερό και τα βράζεις σε δυνατή φωτιά μέχρι να δέσει το σιρόπι
Αφαιρείς τον αφρό που δημιουργείται με την τρυπητή κουτάλα και λίγο πριν δέσει το σιρόπι προσθέτεις το χυμό λεμονιού και τη βανίλια
Αφαιρείς την κατσαρόλα από την εστία και περιμένεις να κρυώσει το γλυκό
Ανακινείς καλά την κατσαρόλα και μοιράζεις το γλυκό σε γυάλινα βάζα που σφραγίζουν και τα αποθηκεύεις σε δροσερό μέρος
Όταν το ανοίξεις το φυλάς στο ψυγείο.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα