Τα φρέσκα φασολάκια είναι το αγαπημένο, καλοκαιρινό και θρεπτικό λαδερό πιάτο και η παραδοσιακή συνταγή της Πελοποννήσου είναι η πιο εύκολη και γευστική.
Συστατικά
1 κιλό φασολάκια καθαρισμένα
1/2 κιλό ντομάτες κομμένες σε μικρά καρέ χωρίς το ζουμί και τους σπόρους
3-4 μικρά κρεμμύδια κομμένα σε μικρά καρέ
1 σκελίδα σκόρδου κομμένη στα δύο
2 μεσαία καρότα σε μέτρια κομμάτια
1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε μικρές λωρίδες
1 δαφνόφυλλο
1/2 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
1 1/2 φλ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι.
Τρόπος Μαγειρέματος
Ρίχνεις σε μια κατσαρόλα 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρεις τα φασολάκια για 5 περίπου λεπτά σε δυνατή φωτιά
Προσθέτεις το κρεμμύδι και συνεχίζεις το σοτάρισμα για 5 λεπτά ακόμη
Ρίχνεις την ντομάτα, τα καρότα και τις πιπεριές, ανακατεύεις και τα αφήνεις να βράσουν για 5 λεπτά
Προσθέτεις το σκόρδο, τη δάφνη και το ελαιόλαδο, χαμηλώνεις τη φωτιά και σκεπάζεις την κατσαρόλα με το καπάκι
Αφήνεις τα φασολάκια να βράσουν για 50 περίπου λεπτά
Αν έχει πολλά υγρά αφήνεις την κατσαρόλα ανοιχτή τα τελευταία 10 λεπτά
Την αφαιρείς από την εστία και ρίχνεις αλάτι και πιπέρι
Περιμένεις περίπου 20 λεπτά πριν σερβίρεις.