Υλικά
3-4 μεγάλες γλυκοπατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια 3 εκατοστών το κάθε ένα
50 ml γάλα
50 ml χυμό πορτοκαλί
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας τζίντζερ (χυμό)
Διαδικασία
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σκεπάζουμε τις πατάτες με αλατισμένο νερό, όταν πάρει βράση, μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν και να τρυπιούνται με ένα μαχαίρι, για περίπου 20 λεπτά.
Σουρώνουμε τις γλυκοπατάτες. Τις βάζουμε έτσι όπως είναι ζεστές σε επεξεργαστή τροφίμων και πολτοποιούμε. Δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε.
Διαφορετικοί τρόποι μαγειρέματος γλυκοπατάτας
Ψήσιμο στον φούρνο
Το ψήσιμο της γλυκοπατάτας στον φούρνο παράγει μια υπέροχη καραμελωμένη γεύση, κάνοντας τον πουρέ εξαιρετικά νόστιμο.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200C.
Τρυπάμε τις γλυκοπατάτες με ένα πιρούνι και τις βάζουμε σε ταψί.
Ψήνουμε για 45 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει και η πέτσα να ζαρώσει. Αφήνουμε να κρυώσει πριν ξεφλουδίσουμε.
- Βραστές
Ξεφλουδίζουμε τη γλυκοπατάτα και κόψτε σε κύβους 2 εκ.
Σε ένα τηγάνι, βάζουμε το νερό να βράσει και προσθέστε τα κομμάτια της γλυκοπατάτας.
Χαμηλώνουμε την φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 20 λεπτά.