Ο Γιώργος Δημητρακόπουλος ετοιμάζει εύκολες μπάρες δημητριακών, που είναι σούπερ γευστικές και υγιεινές.
ΥΛΙΚΑ
Μερίδες: 4
100 γρ. βούτυρο, φυτικό ή ζωικό
4 κουτ. σούπας µέλι ανθέων
75 γρ. ανάµεικτους ξηρούς καρπούς
75 γρ. κράνµπερι
75 γρ. αµύγδαλα, χοντροκοµµένα
200 γρ. νιφάδες βρώµης
75 γρ. σταγόνες σοκολάτας
40 γρ. κόκκους ρυζιού
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Στρώνουµε ένα ρηχό ταψάκι 20×30 εκ. µε αντικολλητικό χαρτί ψησίµατος. Σε ένα τηγάνι λιώνουµε το βούτυρο µε το µέλι σε µέτρια προς χαµηλή φωτιά.
Ρίχνουµε όλα τα υλικά σε ένα µπολ και τα περιχύνουµε µε το λιωµένο βούτυρο και το µέλι. Ανακατεύουµε καλά µε µια σπάτουλα και αδειάζουµε το µείγµα στο ταψί. Με την πίσω πλευρά ενός κουταλιού απλώνουµε καλά σε όλη την επιφάνεια του σκεύους.
Ψήνουµε για 20΄ ή µέχρι να πάρουν σκούρο χρώµα οι άκρες. Αφήνουµε εκτός φούρνου µέχρι να κρυώσει. Ανασηκώνουµε τη λαδόκολλα και τη µεταφέρουµε στον πάγκο. Κόβουµε 10 µπάρες και σερβίρουµε ή τυλίγουµε σε µικρά κοµµάτια λαδόκολλας και τις διατηρούµε σε µεταλλικό κουτί που κλείνει αεροστεγώς.