Συνταγή: Χυλοπίτες με μοσχαράκι και πάπρικα

08.05.2021 / 12:34
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ep15_xylopites_me_mosxaraki_giaoyrti_kai_paprika_masterclass_2h_xronia_site

Υλικά
• 500 γρ. χυλοπίτες
• 800 γρ. μοσχαρίσιο κρέας από κιλότο ψιλοκομμένο
• 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
• 2 καρότα τριμμένα
• 2 κολοκυθάκια τριμμένα
• 500 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες
• 1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
• 1 κουτ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
• ελαιόλαδο
• αλάτι, πιπέρι
• 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός για το σερβίρισμα
Εκτέλεση

  1. Σοτάρετε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο και μετά από λίγα λεπτά προσθέστε τα καρότα, τα κολοκυθάκια και το κρέας. Αφήστε τα για 4-5 λεπτά σε δυνατή φωτιά και μετά ρίξτε την πάπρικα, τις ντομάτες και τον πελτέ.
  2. Προσθέστε 250 ml νερό, αλατοπιπερώστε και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα. Κατά διαστήματα, ανακατεύετε το φαγητό και, αν χρειαστεί, προσθέστε ελάχιστο ζεστό νερό.
  3. Βράστε τις χυλοπίτες σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες που αναφέρονται στη συσκευασία, στραγγίστε τες και σερβίρετε με το κρέας, τη σάλτσα του και το μαϊντανό.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα