Υλικά
• 500 γρ. χυλοπίτες
• 800 γρ. μοσχαρίσιο κρέας από κιλότο ψιλοκομμένο
• 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
• 2 καρότα τριμμένα
• 2 κολοκυθάκια τριμμένα
• 500 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες
• 1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
• 1 κουτ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
• ελαιόλαδο
• αλάτι, πιπέρι
• 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Σοτάρετε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο και μετά από λίγα λεπτά προσθέστε τα καρότα, τα κολοκυθάκια και το κρέας. Αφήστε τα για 4-5 λεπτά σε δυνατή φωτιά και μετά ρίξτε την πάπρικα, τις ντομάτες και τον πελτέ.
- Προσθέστε 250 ml νερό, αλατοπιπερώστε και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα. Κατά διαστήματα, ανακατεύετε το φαγητό και, αν χρειαστεί, προσθέστε ελάχιστο ζεστό νερό.
- Βράστε τις χυλοπίτες σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες που αναφέρονται στη συσκευασία, στραγγίστε τες και σερβίρετε με το κρέας, τη σάλτσα του και το μαϊντανό.