ΥΛΙΚΑ
5 ώριμα ροδάκινα
1 κομμάτι κατσικίσιο τυρί κορμός
λίγο σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
μαύρο πιπέρι
Για το σιρόπι
100 ml λευκό ξηρό κρασί
250 γρ. ζάχαρη
250 ml νερό
λίγα φύλλα αρμπαρόριζας
λίγα φύλλα αρμπαρόριζας 10 κόκκους πιπεριού
ΔΙΑΔΙΚΑΣIA
Σιρόπι: Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τη ζάχαρη, το νερό, το κρασί, την αρμπαρόριζα και το πιπέρι και σιγομαγειρεύουμε για 5΄ από τη στιγμή που θα πάρουν βράση.
Στη συνέχεια, εκτός φωτιάς προσθέτουμε τα ροδάκινα κομμένα στη μέση και το αφήνουμε στην άκρη για μερικές ώρες να απορροφήσουν τα αρώματα.
Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε το κατσικίσιο τυρί μέχρι να γίνει κρέμα και πασπαλίζουμε με σχοινόπρασο και φρέσκο πιπέρι. Ψήνουμε τα ροδάκινα κατευθείαν από το σιρόπι στο γκριλ για να καραμελώσουν, και από τις δύο πλευρές. Σερβίρουμε αμέσως γαρνίροντας με το κατσικίσιο τυρί.