ΥΛΙΚΑ
Για τη γέμιση:
200 γρ. τυρί Μετσοβόνε
λίγες σταγόνες Tabasco
15 φέτες σαλάμι αέρος
Για το κουρκούτι:
500 γρ. αλεύρι φαρίνα
1 κουτάκι ανθρακούχο νερό
αλάτι
Για το ντιπ:
1 κεσεδάκι γιαούρτι πλήρες
χυμό από ½ λεμόνι
½ κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
1 μικρή σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
αλάτι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Γέμιση: Κόβουμε το Μετσοβόνε σε 15 μπαστουνάκια, τα ραντίζουμε με 2-3 σταγόνες Tabasco και τα τυλίγουμε στις φέτες σαλάμι στερεώνοντάς τες με οδοντογλυφίδες. Τα βάζουμε στο ψυγείο.
Ντιπ: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και το διατηρούμε κι αυτό στο ψυγείο.
Κουρκούτι: Μισή ώρα πριν σερβίρουμε, φτιάχνουμε το κουρκούτι ανακατεύοντας το αλεύρι με το ανθρακούχο νερό μέχρι να γίνει λείος χυλός χωρίς σβόλους. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε ηλιέλαιο μέχρι τη μέση και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά. Μετά από 5΄-6΄ ελέγχουμε αν έχει κάψει το λάδι ρίχνοντας μέσα 1 σταγόνα από το κουρκούτι. Αν ανέβει στην επιφάνεια και τηγανίζεται ζωηρά, τότε είναι έτοιμο.
Πιάνουμε ένα-ένα τα ρολάκια από την οδοντογλυφίδα και τα βουτάμε στο κουρκούτι να καλυφθούν πλήρως. Αφήνουμε 3-4 δευτερόλεπτα στον αέρα να πέσει η περίσσια του χυλού και τα τηγανίζουμε σε δόσεις, 5-6 κομμάτια τη φορά, για 2΄-3΄, γυρνώντας τα με μια τρυπητή κουτάλα μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Τα βγάζουμε σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν από τα λάδια. Σερβίρουμε με το ντιπ γιαουρτιού.