Συνωστισμός στο νοσοκομείο Αγρινίου για τις νέες εμβολιαστικές γραμμές

05.05.2021 / 12:08
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
emvoliasmos-nosokomeio-agriniou-2-750x375

Ξεκίνησε σήμερα από το πρωί η λειτουργία των πέντε νέων εμβολιαστικών γραμμών στο νοσοκομείο Αγρινίου που πλέον λειτουργεί συνολικά επτά γραμμές και καλείται να ανταπεξέλθει σε μία δύσκολη περίοδο, με ελάχιστο προσωπικό, σε αυξημένες ανάγκες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του karvasaras.gr από το πρωί έξω από το εμβολιαστικό κέντρο του νοσοκομείου Αγρινίου έχουν συγκεντρωθεί αρκετοί πολίτες, σε κάποιες περιπτώσεις μαζί με συνοδούς τους, ώστε να εξυπηρετηθούν σύμφωνα με τα ραντεβού τους και να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού.

Οι πέντε από τις εμβολιαστικές γραμμές αφορούν τα εμβόλια της Pfizer, μία για AstraZeneca και μία Johnson & Johnson.

Το φαινόμενο ήταν εντονότερο νωρίς το πρωί, παρά το γεγονός ότι ο εμβολιασμός γίνεται με ραντεβού, ενώ η κατάσταση άρχισε να ομαλοποιείται μετά τις 11:00.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρχαν έντονες διαμαρτυρίες από πολίτες προς το προσωπικό του νοσοκομείου σχετικά με τη λειτουργία του εμβολιαστικού κέντρου, αφού παρά το γεγονός της διαφαινόμενης νέας έξαρσης του ιού στην Αιτωλοακαρνανία με την αύξηση των κρουσμάτων στην περιοχή το τελευταίο διήμερο, και οι επτά εμβολιαστικές γραμμές φιλοξενούνται στον ίδιο χώρο, με ότι αυτό συνεπάγεται για το συνωστισμό των πολιτών στην αναμονή για το εμβόλιό τους.

Για τα προβλήματα που παρατηρούνται από την πρώτη κιόλας μέρα λειτουργίας των νέων γραμμών είχαν προειδοποιήσει οι γιατροί και οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου, ενώ ανάλογα παράπονα υπάρχουν και στο νοσοκομείο Μεσολογγίου, αφού τα δύο μεγαλύτερε νοσηλευτικά ιδρύματα της Αιτωλοακαρνανίας ενημερώθηκαν πριν από λίγο καιρό για τη λειτουργία των νέων γραμμών, χωρίς όμως να «εξοπλιστούν» κατάλληλα με αύξηση έμψυχου δυναμικού. Μάλιστα ο σχεδιασμός φαίνεται να είναι προβληματικός και όσον αφορά τον χώρο των εμβολιασμών, αφού δεν επιλέχθηκαν διαφορετικά σημεία για την εξυπηρέτηση των πολιτών και την αποφυγή συμφόρησης έξω από το νοσοκομείο.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα