Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ: Τι συζήτησε ο Μητσοτάκης με τον Μπάιντεν στο δείπνο

29.06.2022 / 8:40
deipno_mitso

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι έδωσαν το «παρών» στο  επίσημο δείπνο που παρέθεσε ο βασιλιάς της Ισπανίας, Φίλιππος ΣΤ’ με τη βασίλισσα Λετίθια στο παλάτι της Μαδρίτης προς τιμήν των ηγετών του ΝΑΤΟ.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός συζήτησε κατά τη διάρκεια του δείπνου σε εξαιρετικό κλίμα με πολλούς ξένους ηγέτες. Με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, μίλησαν για την επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στην Αμερική, με τους δυο ηγέτες να εκφράζουν την ικανοποίηση τους για την επιτυχία της πρόσφατης επίσκεψης του Πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον και το εξαιρετικό επίπεδο των σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες.

Ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε και με τον Μπόρις Τζόνσον, με τον οποίο θα έχει και διμερή συνάντηση σήμερα, αλλά και με τους Πρωθυπουργούς της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας με τους οποιους συζήτησε θέματα ενδιαφέροντος του ελληνικού στοιχείου στις χώρες αυτές. Ο Πρωθυπουργός είχε επισης ολιγόλεπτη συζήτηση με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν για τα θέματα της ατζέντας της συνόδου. Τέλος ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τετ α τετ με τον Πρωθυπουργό της Ιαπωνίας, όπου εκφράστηκε το ενδιαφέρον τους για περαιτέρω βελτίωση κυρίως των οικονομικών σχέσεων.

Το μενού του δείπνου στο παλάτι της Μαδρίτης

Ο Μαδριλένος σεφ, Πάκο Ρονθέρο επιμελήθηκε το μενού του δείπνου της Συνόδου Κορυδής του ΝΑΤΟ. Το δείπνο ξεκίνησε με μια ποικιλία από 13 ορεκτικά. Ο κατάλογος των ορεκτικών περιελάμβανε σφαιροποιημένες ελιές, μπριός με κόκκινο τόνο και μουστάρδα παλαιού τύπου, σεβίτσε λαβράκι με γάλα τίγρη, μοσχάρι πικάνια, αστακό με ελαιόλαδο και ροζ γκρέιπφρουτ, ομελέτα με γαρίδες, σαρδέλα μαρινάτη με σάλτσα ρομέσκο, τάκο με γλασαρισμένο μοσχάρι και καπνιστό σολομό.

Τα ορεκτικά ολοκληρώθηκαν με κροκέτες γαρίδας με σκόρδο, ψητό καλαμπόκι με γουακαμόλε, τηγανητές κροκέτες μπακαλιάρου και γκασπάτσο με λάδι βασιλικού.

Το κυρίως πιάτο ήταν μπακαλιάρος με σάλτσα μενιέρ, ταπιόκα και ζωμό πέστροφας, ενώ για επιδόρπιο ο Ρονθέρο ετοίμασε αφρό καρύδας με γρανίτα από μέντα και φρούτα του πάθους.

Το μενού συνοδευόταν από κόκκινο, λευκό και αφρώδες κρασί, καθώς και νερό.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα