Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο – Ποια θέματα θα συζητηθούν

29.03.2021 / 10:00
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ipourgiko

Στις 12 το μεσημέρι συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με μία πληθώρα θεμάτων στο «τραπέζι».

Στην συνεδρίαση θα συζητηθεί το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης, το υπαίθριο εμπόριο, αλλά και ζητήματα όπως η αξιοποίηση του πρώην βασιλικού κτήματος στο Τατόι και η οδική ασφάλεια.

Ειδικότερα, στην ατζέντα της συνεδρίασης βρίσκονται:

  • Παρουσίαση από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Θεόδωρο Σκυλακάκη, και έγκριση του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης για την υποβολή του στους ευρωπαϊκούς θεσμούς.
  • Παρουσίαση από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, του νομοσχεδίου για το υπαίθριο εμπόριο.
  • Eισήγηση από τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. σχετικά με τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης και τα 40 χρόνια της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
  • Εισήγηση από τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, σχετικά με τη σύσταση, συγκρότηση και λειτουργία Κυβερνητικής Επιτροπής για την κρατική αρωγή.
  • Εισήγηση από τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, και τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη, σχετικά με τη σύσταση, συγκρότηση και λειτουργία Κυβερνητικής Επιτροπής παρακολούθησης αξιοποίησης λιμένων.
  • Εισήγηση από την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, σχετικά με τη σύσταση, συγκρότηση και λειτουργία Κυβερνητικής Επιτροπής για τον συντονισμό της ανάδειξης και αξιοποίησης του πρώην Βασιλικού Κτήματος Τατοϊου.
  • Εισήγηση από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, σχετικά με: τη σύσταση, συγκρότηση και λειτουργία Κυβερνητικής Επιτροπής για την οδική ασφάλεια, την υπαγωγή αναγκαστικών απαλλοτριώσεων ακινήτων για έργα γενικότερης σημασίας για την οικονομία της χώρας στη διαδικασία του άρθρου 7Α του Κώδικα Αναγκαστικών Απαλλοτριώσεων Ακινήτων, την επιλογή και διορισμό τακτικού και αναπληρωματικού μέλους της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα