Παρασκευή, 19.08.2022, 11:04 μμ

Συνεδριάζει την επόμενη εβδομάδα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος

11.12.2020 / 14:26
2997198

Μέσω τηλεδιάσκεψης συνέρχεται την επόμενη εβδομάδα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος.

Συγκεκριμένα, οι ιεράρχες θα συνεδριάσουν την Τρίτη 15 και την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου προκειμένου να ασχοληθούν με τα θέματα της Ημερησίας Διατάξεως και να τοποθετηθούν επί των ανακοινώσεων της Πολιτείας ως προς την λειτουργία των εκκλησιών τις ημέρες των Χριστουγέννων.

ADVERTISING

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Εκκλησίας της Ελλάδος:

«Συνέρχεται, μέσω τηλεδιάσκεψης, την Τρίτη 15 και την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020 η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, της 164ης Συνοδικής Περιόδου, προκειμένου να ασχοληθεί με τα θέματα της Ημερησίας Διατάξεως και να τοποθετηθεί επί των ανακοινώσεων της Πολιτείας ως προς την λειτουργία των Ιερών Ναών κατά την περίοδο του Αγίου Δωδεκαημέρου».

Υπενθυμίζεται πως σήμερα η κυβέρνηση ανακοίνωσε άνοιγμα των εκκλησιών μόνο για δύο ημέρες, ανήμερα Χριστουγέννων – Φώτων, με αυστηρούς κανόνες. Τις δύο αυτές ημέρες θα επιτρέπεται η παρουσία έως και εννέα ατόμων (9) σε όλες τις εκκλησίες και έως εικοσιπέντε (25) ατόμων στους Μητροπολιτικούς Ναούς σε όλες τις περιοχές της χώρας. Επισημαίνεται ότι την ευθύνη τήρησης των μέτρων θα έχουν οι οικείες μητροπόλεις και η Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Διευκρινίζεται επίσης, σε σχέση με τον εορτασμό των Θεοφανείων, ότι δεν θα πραγματοποιηθεί αγιασμός υδάτων σε ανοιχτό δημόσιο χώρο.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα