Συνεδρίασε η Τοπική Επιτροπή της Μονάδας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Χελμού–Βουραϊκού

11.04.2023 / 15:52
20230411 ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ (3)

Η πρώτη Συνεδρίαση της Τοπικής Επιτροπής της Μονάδας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Χελμού – Βουραϊκού και Προστατευόμενων Περιοχών Βόρειας Πελοποννήσου πραγματοποιήθηκε στα Καλάβρυτα τη Μ. Δευτέρα 10 Απριλίου 2023. Η συγκρότηση της Τοπικής Επιτροπής συμπληρώνει την διάρθρωση του Εθνικού Συστήματος Διοίκησης των Προστατευόμενων Περιοχών υπό τον ΟΦΥΠΕΚΑ.


Τα μέλη της Επιτροπής ενημερώθηκαν για τη χωρική αρμοδιότητα της Μονάδας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Χελμού–Βουραϊκού και Προστατευόμενων Περιοχών Βόρειας Πελοποννήσου και του ρόλου τους, σύμφωνα με τα όσα ορίζονται, από την απόφαση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σχετικά με τον Καθορισμό αρμοδιοτήτων των τοπικών Επιτροπών Διαχείρισης, για την υποστήριξη των Μονάδων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών του οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και
Κλιματικής Αλλαγής.


Συντονιστής της Επιτροπής ήταν ο Δρ. Ιωάννης Κόκκορης. Στην πρώτη συνεδρίαση συμμετείχε ως εκπρόσωπος της ΠΔΕ ο Αντιπεριφερειάρχης Συντονισμού, Διοίκησης και Ηλεκτρονικής ΔιακυβέρνησηςΤάκης Παπαδόπουλος, ως εκπρόσωπος του Δ.Σ του ΟΦΥΠΕΚΚΑ ο Παναγιώτης Διον. Δημόπουλος, Καθηγητής του Τμήματος Βιολογίας Πανεπιστημίου Πατρών και Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Natura 2000, o Θανάσης Παπαδόπουλος εκπρόσωπος Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων, ο Θανάσης Πετρόπουλος εκπρόσωπος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, ο Κωνσταντίνος Δαφάλιαςεκπρόσωπος των Παραγωγικών Φορέων, η Ελίνα Κόκκινου εκπρόσωπος του
Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, η Κατερίνα Κολλύρου εκπρόσωπους Γενικής Διεύθυνσης Δασών του ΥΠΕΝ, ο Γιάννης Φούντας εκπρόσωπος του Λιμενικού Σώματος,καθώς και η προϊσταμένη της Μονάδας Δρ. Ελένη Κουμούτσου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Συντονισμού Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ως Εκπρόσωπος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Τάκης Παπαδόπουλος ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Δήμαρχο Καλαβρύτων Αθανάσιο Παπαδόπουλο για την θερμή φιλοξενία του και τόνισε: «Το έργο της Επιτροπής είναι ιδιαίτερα σημαντικό και ενδιαφέρον, είμαι δε βέβαιος για τα άριστα αποτελέσματα που θα προκύψουν μέσα από συνέργειες,συνθέσεις και αρκετή δουλειά της Επιτροπής».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα