Συνεχίζονται τα θεματικά εργαστήρια του έργου «Περιφερειακός Μηχανισμός Διάγνωσης της Αγοράς Εργασίας στην ΠΔΕ»

07.07.2023 / 16:20
20220929-photo-zaimis-840x440-1

H Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και συγκεκριμένα η Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού (Δι.Α.Π.) υλοποιεί το έργο «Περιφερειακός Μηχανισμός  Διάγνωσης της Αγοράς Εργασίας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας MIS 5075872» στο πλαίσιο του ΕΠ Δυτική Ελλάδα 2014-2020, /Άξονας Προτεραιότητας 4 «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και Καταπολέμησης της Φτώχειας και των Διακρίσεων».

Μέσω του έργου προωθείται η πρόβλεψη των μελλοντικών αναγκών σε νέες θέσεις εργασίας και σε απαιτούμενες δεξιότητες ως συνέπεια του οικονομικού μετασχηματισμού οι οποίες θα συμβάλλουν στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση παρεμβάσεων για την επιμόρφωση των εργαζομένων, την επαγγελματική κατάρτιση, την καταπολέμηση της ανεργίας και την ένταξη ανέργων στην αγορά εργασίας σε θέσεις με βιώσιμη προοπτική.

Για την επίτευξη των στόχων του έργου διοργανώνονται την Τετάρτη 12 Ιουλίου 2023, στοΞενοδοχείο AIROTEL ACHAIA BEACH HOTEL, στην Πάτρα (Καστελλόκαμπος) τα εξής θεματικά εργαστήρια:

1ο: «Πρόβλεψη δεξιοτήτων και θέσεων εργασίας σε ειδικότητες του  Οπτικοακουστικού τομέα, Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και Social MediaMarketing στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας» Ώρες διεξαγωγής: 11.00 π.μ -13.00μμ –

2ο: «Πρόβλεψη δεξιοτήτων και θέσεων εργασίας σε ειδικότητες του τομέα Εφοδιαστικής (Logistics), Αποθήκευσης και Μεταφορών στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας». Ώρες διεξαγωγής: 14.30 .μ.μ -16.30μμ –

Τα focusgroup συντονίζει η δημοσιογράφος, Άντυ Μαγνησαλή.

Το FocusGroup αποσκοπεί στην ενημέρωση και στην κινητοποίηση των αρμόδιων φορέων για το έργο του Περιφερειακού Μηχανισμού Διάγνωσης των Αναγκών της Αγοράς Εργασίας, προκειμένου να συμβάλλουν με τις προτάσεις τους στην ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού στους ανωτέρω τομείς στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Περισσότερες Πληροφορίες για τον Περιφερειακό Μηχανισμό Διάγνωσης της Αγοράς Εργασίας, στον διαδικτυακό τόπο www.pde-mae.gr (http://www.pde-mae.gr) Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας,κ. Ζαΐμης Φωκίων.

Ανάδοχος του έργου είναι η εταιρεία EEO Group A.E.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα