Συνεχίζεται η κόντρα για την επίσκεψη Γεννηματά στην Πάτρα που δεν έγινε πότε -Τι ισχυρίζονται τα στελέχη του ΚΙΝ.ΑΛ

05.08.2021 / 8:31
uxlxbmzipb610a86d10f929

Στα δημαρχεία της Αιγιάλειας και του Ερυμάνθου βρέθηκε χθες η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματα, συνοδευόμενη από τον βουλευτή Αχαΐας και πρώην πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, προκειμένου να συζητήσει για τις μεγάλες φωτιές στην περιοχή.

Όμως στο πρόγραμμα της επίσκεψης που είχε ανακοινωθεί δεν περιλαμβανόταν αντίστοιχη επίσκεψη και στον Δήμο της Πάτρας, γεγονός που προκάλεσε ερωτηματικά…
Χθες, ωστόσο, τα ερωτηματικά αυτά άρχισαν να απαντώνται από στελέχη της δημοτικής αντιπολίτευσης και τοπικά στελέχη του ΚΙΝΑΛ, σύμφωνα με τα οποία, ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης δεν θέλησε να συναντήσει την κ. Γεννηματά μαζί με τους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης (όπως του ζητήθηκε), αντιπροτείνοντας, εφόσον το επιθυμεί η κ. Γεννηματά, να παραχωρήσει χώρο όπου θα μπορούσε η ίδια να συναντηθεί με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, ανεξάρτητα από την δική του συνάντηση με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ. Ωστόσο, όπως αναφέρουν τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ, το ίδιο ακριβώς ζητήθηκε και από τις δημοτικές αρχές της Αιγιάλειας και του Ερυμάνθου και για τον λόγο αυτό, στις συναντήσεις της κ. Γεννηματά χθες στα Δημαρχεία, συμμετείχαν και οι επικεφαλής των άλλων παρατάξεων. Έτσι, η κ. Γεννηματά δεν επισκέφθηκε τελικά τον Δήμο της Πάτρας, όμως ακολούθησαν αρκετές σκληρές ανακοινώσεις κατά της δημοτικής Αρχής.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜ. ΑΡΧΗΣ

Πάντως, η δημοτική Αρχή απάντησε χθες το απόγευμα σχετικά με την μη επίσκεψη της κ. Γεννηματά, καταφερόμενη παράλληλα κατά της ανακοίνωσης που νωρίτερα είχε εκδώσει η παράταξη «Πάτρα Ενωμένη» του Ν. Παπαδημάτου. Η ανακοίνωση ανέφερε τα εξής: «Η δημοτική παράταξη της ΝΔ με μια ανακοίνωση οχετό καταφέρεται κατά της Δημοτικής Αρχής με χοντροειδέστατα ψεύδη και γλώσσα χαμαιτυπείου κατηγορώντας την για θεσμική απρέπεια. Αφορμή αποτέλεσε, αυτή τη φορά, αίτημα της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ κυρίας Γεννηματά προς τον Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, για συνάντηση μαζί του, κατά τη σημερινή επίσκεψή της στην Αχαΐα. Η παράταξη της ΝΔ παριστάνοντας τον πολιτικό κηδεμόνα του ΚΙΝΑΛ(!!!) καταφεύγει σε προβοκάτσιες που θυμίζουν περασμένες δεκαετίες έξαλλου αντικομουνισμού, για να επιτεθεί στη Δημοτική Αρχή. Ενημερώνουμε κάθε σοβαρό και καλοπροαίρετο δημότη ότι ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, αποδέχτηκε αμέσως το αίτημα της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ για συνάντηση. Η συνάντηση ωστόσο δεν έγινε διότι η κυρία Γεννηματά τελικά δεν συμπεριέλαβε στο πρόγραμμά της επίσκεψη στο Δημαρχείο. Αυτό ενημερώθηκε αρμοδίως το Γραφείο του Δημάρχου. Ο Δήμαρχος Πατρέων δεν έχει καμία αρμοδιότητα στον καθορισμό του προγράμματος του κάθε πολιτικού αρχηγού που επισκέπτεται την Πάτρα. Το πρόγραμμα των συναντήσεων των πολιτικών αρχηγών το οργανώνουν οι υπεύθυνοι των κομμάτων τους. Ο Δήμαρχος Πατρέων όλα αυτά τα χρόνια δεν αρνήθηκε σε κανέναν πρωθυπουργό, πολιτικούς αρχηγούς, υπουργούς, βουλευτές να συναντηθεί μαζί τους, πλην της Χρυσής Αυγής. Οι ακροδεξιές κραυγές και το αντικομουνιστικό παραλήρημα της δημοτικής παράταξης της ΝΔ πρέπει να καταδικαστούν από κάθε δημοκρατικό και προοδευτικό άνθρωπο της πόλης μας».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα