Συνάντησης του Δημάρχου Ερυμάνθου κ. Θ. Μπαρή με τον Υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη

02.03.2021 / 12:45
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
IMG_7808

Συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη είχε την Δευτέρα ο Δήμαρχος Ερυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής στο πλαίσιο προγραμματισμένου ραντεβού προκειμένου να συζητήσουν μια σειρά από ζητήματα που αφορούν στο Δήμο με κυρίαρχο τον χαρακτηρισμό του σε ορεινό.

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος επεσήμανε στον Υπουργό την αδικία που συντελείται εδώ και χρόνια σε βάρος του Δήμου Ερυμάνθου, ο οποίος αν και έχει μεγάλο ορεινό όγκο δεν είναι χαρακτηρισμένος ως ορεινός, με αποτέλεσμα να στερείται των δυνατοτήτων και των χρηματοδοτικών εργαλείων που έχουν οι ορεινοί και μειονεκτικοί Δήμοι της χώρας με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας, αλλά και της προοπτικής της περιοχής. Ο κ. Βορίδης δεσμεύτηκε πως θα διερευνήσει το αίτημα του Δήμου Ερυμάνθου και σύντομα θα ενημερώσει τον Δήμαρχο για το αίτημά του.

Επίσης, ο Υπουργός και ο Δήμαρχος συζήτησαν και μία σειρά από άλλα καίρια ζητήματα, όπως το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και την ανάγκη ενίσχυσης των μικρών Δήμων που δεν έχουν την δυνατότητα εκπόνησης μελετών και ωρίμανσης έργων, την υποχρηματοδότηση των ΟΤΑ οι οποίοι έχουν δεχτεί μεγάλες περικοπές στους θεσμοθετημένους τους πόρους με αποτέλεσμα να αδυνατούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες, την κινητικότητα των υπαλλήλων, αλλά και τον νέο εκλογικό νόμο.

Ο κ. Μπαρής με την ιδιότητα και του αντιπρόεδρου της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδος ζήτησε επίσης από τον Υπουργό να εξεταστεί και ο τρόπος κατανομής των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ), με συμπλήρωση των κριτηρίων της κατανομής για να παύσει η αδικία που συντελείται εδώ και χρόνια στους μικρούς σε πληθυσμό δήμους, επειδή μέχρι σήμερα η κατανομή στηρίζεται κυρίως σε πληθυσμιακά κριτήρια.

Να σημειωθεί πως παρών στην συνάντηση ήταν ο βουλευτής Αχαΐας, Άγγελος Τσιγκρής, ενώ τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό στηρίζοντας τα αιτήματα του Δήμου είχαν και οι άλλοι βουλευτές της Ν.Δ. του Νομού.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα