Παρασκευή, 3.02.2023, 11:37 πμ

Συνάντηση του “Σπιράλ” με Πολιτιστικούς Συλλόγους στην Οβρυά

19.12.2021 / 17:15
spiral-obrya

Με κατοίκους της περιοχής Οβρυάς Πάτρας συναντήθηκε ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Σπιράλ” Πέτρος Ψωμάς, συνοδευόμενος από μέλη της πολιτικής γραμματείας. Ο κ. Ψωμάς άκουσε τα αιτήματα των πολιτών αλλά και τα ζητήματα που τους προβληματίζουν.

Η ανακοίνωση του “Σπιράλ” αναφέρει:

“Οι πολίτες ενός δήμου, είτε μεμονωμένα είτε ομαδοποιημένοι σε συλλόγους, φορείς κλπ, έχουν το δικαίωμα να απευθύνουν τα αιτήματά τους στον δήμαρχο, στους συνεργάτες του, στις υπηρεσίες, ακόμα και στον απρόσωπο δήμο. Δεν έχουν πάντα δίκιο, ούτε όλα τα αιτήματα μπορούν να ικανοποιηθούν.

Η δημοτική αρχή, όμως, έχει υποχρέωση να απαντά, έστω με καθυστέρηση, έστω αρνητικά. Αυτή η αυτονόητη λειτουργία που, εκτός από τη δημοκρατικότητα, εδράζεται στη στοιχειώδη ευγένεια, δεν υφίσταται στην Πάτρα. Η επικοινωνία του Δήμου Πατρέων με κάποιους πολιτιστικούς συλλόγους είναι, δυστυχώς, εντελώς ανύπαρκτη.

Με αφορμή μια πρόσφατη επιστολή του Σωματείου Ελληνικών Χορών «Καρατζάδες» προς τον Δήμαρχο Πατρέων, με κοινοποίηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, αντιπροσωπεία του σπιράλ επισκέφτηκε την Οβρυά, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του συλλόγου κ. Νίκο Κοτσόκολο.

Τα μέλη της δημοτικής παράταξης ενημερώθηκαν αρμοδίως για όλα τα εκκρεμή θέματα που έχουν τεθεί στην αρμόδια αντιδήμαρχο καθώς και για τη μηδενική ανταπόκριση της στα σχετικά αιτήματα. Κατά την επίσκεψη στην περιοχή, ο Πέτρος Ψωμάς και οι συνεργάτες του συναντήθηκαν και με τον Πρόεδρο του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου, κ. Φώτη Παπαθεοδώρου, διαπιστώνοντας αντίστοιχη απροθυμία από την πλευρά του Δήμου Πατρέων ακόμα και να απαντήσει στα κατά καιρούς διατυπωμένα αιτήματα του.

Ζητήματα στέγασης, θέματα που αφορούν τη διάθεση των εθνικών φορεσιών του Δήμου και ζητήματα γενικής συνεργασίας απασχολούν τα σωματεία, αλλά αφήνουν αδιάφορο τον δήμο.

Το σπιράλ θεωρεί ανεπίτρεπτη και απαξιωτική την τακτική της δημοτικής αρχής να μην ανταποκρίνεται στα αιτήματα και ούτε καν να απαντά στις σχετικές κρούσεις. Δεν μας εκπλήσσει, βέβαια, η καθεστωτική αυτή αντίληψη, δεδομένου πως ομοίως αναπάντητες μένουν, διαρκώς, ακόμα και ερωτήσεις δημοτικών συμβούλων που κατατίθενται επίσημα στο δήμο, στους αντιδημάρχους ή και στον ίδιο τον δήμαρχο.

Κατά την επίσκεψη του σπιράλ στην Οβρυά, ακολούθησε περιοδεία σε καταστήματα και σημεία εστίασης, διανεμήθηκε η εφημερίδα της παράταξης και έγιναν ενδιαφέρουσες συζητήσεις με τους κατοίκους της περιοχής, κυρίως περί δημοτικών θεμάτων. Τον επικεφαλής του σπιράλ πλαισίωναν τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, Άκια Σταμάτη, Ευαγγελία Βαβαρούτα και Μαίρη Κάργα.”

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα