Συνάντηση του Ανδρέα Τσώκου με τον Υφυπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κώτσηρα

24.05.2024 / 17:03
PHOTO-2024-05-24-15-17-24

Ανδρέας Τσώκος: «Στόχος να αναστρέψουμε το brain drain στην Αχαΐα.Να καλλιεργήσουμε το έδαφος να επιστρέψουν και να μένουν οι νέοι άνθρωποι στην περιοχή μας»

Με τον Υφυπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κώτσηρα συναντήθηκε ο πολιτευτής Αχαΐας με την Νέα Δημοκρατία Ανδρέας Τσώκος.Στόχος της συνεργασίας τους η προσέλκυση και η επιστροφή νέων ανθρώπων και επιστημόνων, που βρίσκονται και εργάζονται στο εξωτερικό, στην πατρίδα τους και στην Αχαΐα.

Αναλυτικότερα, το Υπουργείο Εξωτερικών προωθεί πολιτικές για τη βελτίωση της εικόνας της Ελλάδας και την προβολή στους νέους της Διασποράς των ευκαιριών που προσφέρει πλέον η χώρα μας. Είναι ενδεικτικό ότι το Στρατηγικό Σχέδιο του Υπουργείου Εξωτερικών για τον Απόδημο Ελληνισμό προβλέπει, μεταξύ άλλων, δράσεις για την προσέλκυση της γενιάς του brain drain. Χαρακτηριστικά, ακόμα, εφαρμόζεται στήριξη της διεθνοποίησης των ελληνικών πανεπιστημίων και διασύνδεσή τους με την αγορά εργασίας.

Σχετικά, ο πολιτευτής Αχαΐας με την Νέα Δημοκρατία Ανδρέας Τσώκος αναφέρει: «Tο φαινόμενο του brain drain είναι ένα σοβαρό εθνικό θέμα και ιδιαίτερα στην Αχαΐα, από όπου έφυγαν πολλοί συμπολίτες μας, κυρίως τα χρόνια της κρίσης.

Οφείλουμε να καλλιεργήσουμε τις συνθήκες και να προβάλλουμε τις ευκαιρίες που υπάρχουν στον τόπο μας. Σε αυτό το πλαίσιο, συνεργαζόμαστε με τον Υφυπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κώτσηρα, τον οποίο ευχαριστώ για τον γόνιμο διάλογο. Το Υπουργείο Εξωτερικών επενδύει συστηματικά στη βελτίωση της εικόνας της πατρίδας μας και έχουμε την ευκαιρία με συγκεκριμένες παρεμβάσεις να αναχαιτίσουμε την διαρροή νέων επιστημόνων και εργαζόμενων στο εξωτερικό, να τους κρατήσουμε στον τόπο μας, στην Αχαΐα, με στοχευμένες ενέργειες για την εξωστρέφεια και την ανάπτυξη».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα