Συνάντηση Σακελλαροπούλου με την πρόεδρο της Σλοβενίας

29.08.2023 / 9:03
sakellaropoulou-1-1

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο περιθώριο του Bled Strategic Forum, συναντήθηκε με την Πρόεδρο της Σλοβενίας Πιρτς Μουσάρ.

Οι δύο Πρόεδροι επιβεβαίωσαν το εξαιρετικό επίπεδο των σχέσεων Ελλάδας και Σλοβενίας και αναφέρθηκαν στη σημασία της ολοκλήρωσης της ευρωπαϊκής προοπτικής των Δυτικών Βαλκανίων. Τόνισαν επίσης την επείγουσα ανάγκη αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης, με συντονισμό και αλληλεγγύη.

Ακολούθησε δείπνο εργασίας μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Νωρίτερα, η κ. Σακελλαρόπουλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:«Βρίσκομαι στη Σλοβενία για να συμμετάσχω στο BledStrategic Forum, μετά από πρόσκληση της Προέδρου Nataša Pirc Musar.

Το θέμα, στο οποίο θα επικεντρωθούμε αύριο, αφορά στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η νεολαία. Σκοπεύω να αναφερθώ στις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης, που λαμβάνει όλο και πιο ανησυχητικές διαστάσεις, καθώς και στη φυγή των νέων, ειδικά των πλέον μορφωμένων, προς χώρες με περισσότερες ευκαιρίες απασχόλησης.

Θεωρώ ότι η ανταλλαγή απόψεων που θα έχουμε με εκπροσώπους της νεολαίας από χώρες των Δυτικών Βαλκανίων θα είναι εποικοδομητική και θα συμβάλει προς την κατεύθυνση ανάληψης δράσεων αντιμετώπισης των φαινομένων αυτών».

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρακολούθησε τη συζήτηση που διεξήχθη με τη συμμετοχή Πρωθυπουργών βαλκανικών χωρών και του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα