Συνάντηση Πλακιωτάκη και Νικολακόπουλου με αντιπροσωπεία της Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας του Βιετνάμ

26.09.2023 / 7:48
plakiotakis-omilia.jpg-2

Συνάντηση με 9μελή κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία της Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας του Βιετνάμ με επικεφαλής την πρόεδρο της Επιτροπής, αρμόδιας για θέματα Δικαιοσύνης, ΜάιΘι Φουόνγκ Χοά, είχαν σήμερα στη Βουλή ο Α’ αντιπρόεδρος Ιωάννης Πλακιωτάκης και ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης Ανδρέας Νικολακόπουλος.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε το εξαιρετικό επίπεδο των σχέσεων φιλίας και συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Βιετνάμ. Κατά τον χαιρετισμό του, ο Α’ αντιπρόεδρος Ιωάννης Πλακιωτάκης ανέφερε ότι η Ελλάδα έχει αναβαθμίσει το ενδιαφέρον της για τον Ινδοειρηνικό τα τελευταία έτη και αναγνωρίζει το ρόλο του Βιετνάμ ως παράγοντα ειρήνης και σταθερότητας στη ΝΑ Ασία. Παρά τη γεωγραφική απόσταση, η Ελλάδα και το Βιετνάμ έχουν επανειλημμένως τονίσει την σθεναρή υποστήριξή τους στην πιστή εφαρμογή των διατάξεων της Σύμβασης του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας (UNCLOS) και την προσήλωσή τους στη θαλάσσια ασφάλεια και στην ελευθερία ναυσιπλοΐας. Επιπλέον, ο κ. Πλακιωτάκης σημείωσε το σημαντικό περιθώριο για ανάπτυξη του όγκου του διμερούς εμπορίου, ειδικά μετά την υπογραφή της Συμφωνίας Ελεύθερου Εμπορίου ΕΕ- Βιετνάμ, ενώ αναφέρθηκε και στην περαιτέρω σύσφιγξη της συνεργασίας των Κοινοβουλίων των δυο κρατών μέσω των Κοινοβουλευτικών Ομάδων Φιλίας.

Από την πλευρά του ο κ. Νικολακόπουλος, απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα της βιετναμικής αντιπροσωπείας, ανέλυσε τη διάρθρωση του συστήματος Δικαιοσύνης στην Ελλάδα, ενημέρωσε για το αντικείμενο και τις αρμοδιότητες της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και ανέφερε τις νομοθετικές πρωτοβουλίες και τα μέτρα που έχει υιοθετήσει η ελληνική Πολιτεία τα τελευταία τέσσερα χρόνια σε ό,τι αφορά την πρόληψη, την αποτροπή και την καταστολή των εγκλημάτων που συνδέονται με την παράνομη διακίνηση ανθρώπων, την έμφυλη βία, την σεξουαλική κακοποίηση.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η κ. ΜάιΘι Φουόνγκ Χοά ευχαρίστησε θερμά τους κκ Πλακιωτάκη και Νικολακόπουλο για την υποδοχή, τη συνάντηση και την αναλυτική ενημέρωση που είχαν στη Βουλή, αναφέρθηκε σε πτυχές της διμερούς οικονομικής συνεργασίας, όπως το εμπόριο, η ναυτιλία, ο τουρισμός, οι υποδομές, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ενώ εστίασε σε θέματα που άπτονται του οργανωμένου εγκλήματος της παράνομης διακίνησης ανθρώπων, ζητώντας παράλληλα τη συνέχιση της συνεργασίας των δύο αρμόδιων Επιτροπών επ’ αυτών των ζητημάτων.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα