Συνάντηση Ελλήνων δικαστών με γυναίκες δικαστές από το Αφγανιστάν

26.10.2021 / 15:14
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ΕΔΕ_ΓΥΝΑΙΚΕΣ_3-_26_10_21

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση του προεδρείου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) με γυναίκες δικαστές και εισαγγελείς από το Αφγανιστάν με την παρουσία της υφυπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφίας Βούλτεψη.

Η ΕΔΕ, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, άκουσε τα προβλήματα των Αφγανών δικαστών και δεσμεύτηκε να τα μεταφέρει άμεσα στη Διεθνή Ένωση Δικαστών και στις εθνικές Ενώσεις με την ελπίδα της γρήγορης επίλυσής τους.

Κύριο αίτημα των γυναικών δικαστών από το Αφγανιστάν είναι «η χορήγηση ασύλου από τρίτες χώρες στις οποίες ζουν ήδη μέλη των οικογενειών τους», αναφέρει η ΕΔΕ και προσθέτει ότι «το νέο καθεστώς στο Αφγανιστάν έχει δεσμεύσει τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους με συνέπεια να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στη καθημερινότητά τους».

ΕΔΕ_ΓΥΝΑΙΚΕΣ_ΔΥΟ_26_10_21

Όπως επισημαίνει η ΕΔΕ «η αλληλεγγύη και η συμπαράσταση της Ένωσής μας στην αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη».

Από την πλευρά τους Αφγανοί δικαστές ευχαρίστησαν την ΕΔΕ για το ενδιαφέρον και την πολύπλευρη στήριξη και δήλωσαν ότι θα παραβρεθούν στο επικείμενο συνέδριο της ΕΔΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα και δέχτηκαν να παρε υρεθούν το Σάββατο, 30 Οκτωβρίου 2021 και θα ενημερώσουν για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα τους.

ΕΔΕ_ΓΥΝΑΙΚΕΣ_ΕΝΑ_26_10_21

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Δικαστών Jose Igreja Matos, πληροφορήθηκε την εν λόγω συνάντηση και απέστειλε την παρακάτω επιστολή στην ΕΔΕ:

«Εκ μέρους της Διεθνούς Ένωσης Δικαστών, της μεγαλύτερης οργάνωσης δικαστών στον κόσμο, που αποτελείται από εθνικές Ενώσεις Δικαστών ενενήντα τεσσάρων (94) χωρών, απευθύνω έναν εγκάρδιο χαιρετισμό στις Αφγανές Δικαστές που τώρα έχουν φθάσει στην Ελλάδα. Ως Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Δικαστών θα ήθελα επίσης να εκφράσω τη βαθιά μου ευγνωμοσύνη στις Ελληνικές Αρχές γι αυτήν την ένδειξη αλληλεγγύης προς τις συναδέλφους μας.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων της Ελλάδας, μέλος της Διεθνούς Ένωσης Δικαστών, έχει επιδείξει αμέριστη συμπαράσταση στους δικαστές του Αφγανιστάν, ειδικά στις γυναίκες δικαστές και οι προσπάθειές της έχουν ευδοκιμήσει. Θα ήταν πολύ σημαντικό άλλες δικαστικές ενώσεις και άλλες χώρες να ακολουθήσουν το εξαιρετικό παράδειγμά σας.

Είμαι βέβαιος πως οι συνάδελφοί μας και οι οικογένειές τους θα προσαρμοστούν σύντομα και με επιτυχία στις νέες συνθήκες της ζωής τους.

Σας εύχομαι ό,τι καλύτερο, με την πολύτιμη υποστήριξη των Ελλήνων Συναδέλφων και Φίλων μας.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα