Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη: Τουλάχιστον 60 κρούσματα κορονοϊού στο μεγαλύτερο προνοιακό ίδρυμα

23.11.2020 / 19:54
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
γκο 1

Συναγερμός έχει σημάνει στο ίδρυμα προνοιακής φροντίδας «Ο Άγιος Παντελεήμων» της Θεσσαλονίκης, καθώς έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 60 κρούσματα κορονοϊού. Θετικοί στον ιό έχουν εντοπιστεί και εργαζόμενοι του ιδρύματος, ενώ μία νοσοκόμα έχασε τη ζωή της.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει το voria.gr 60 περιθαλπόμενοι και αρκετοί εργαζόμενοι εντοπίστηκαν θετικοί στον κορονοϊό στο μεγαλύτερο ίδρυμα προνοιακής φροντίδας στη Βόρεια Ελλάδα και ένα από τα μεγαλύτερα της χώρας και των Βαλκανίων, το Παράρτημα Χρονίων Παθήσεων «Ο Άγιος Παντελεήμων» του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας, με έδρα στη Θεσσαλονίκη.

Μάλιστα μία 46χρονη βοηθητική νοσοκόμος, σύμφωνα με το voria.gr, έχασε τη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Το ίδιο ρεπορτάζ αναφέρει πως εδώ και αρκετές μέρες, σε προληπτικό τεστ βγήκαν θετικοί δυο εργαζόμενοι και τα επαναλαμβανόμενα τεστ άρχισαν να βγαίνουν σταδιακά θετικά και για κάποιους περιθαλπόμενους.

Όπως ανέφερε και η ΕΡΤ το συγκεκριμένο ίδρυμα το οποίο φιλοξενεί περίπου 300 περιθαλπόμενους και εργάζονται περισσότερα από 200 άτομα. Το τοπικό ρεπορτάζ αναφέρει ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ ο ιός εισχώρησε από εργαζόμενους που βρέθηκαν θετικοί στους προληπτικούς ελέγχους και είναι χαρακτηριστικό ότι ως τις 30 Οκτωβρίου οι έλεγχοι του ΕΟΔΥ έδειξαν ότι όλοι ήταν αρνητικοί.

Τα κρούσματα εμφανίστηκαν στην αρχή του Νοεμβρίου σε δυο εργαζόμενους, οπότε ακολούθησε η διαδικασία της καραντίνας στα τμήματα που εργάζονται και της επιβολής όλων των οδηγιών και του πρωτοκόλλου του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα